Putinpriser och Anders Borgs kärleksliv

34 min
Putinpriser eller Magdalenapriser? Regeringen och oppositionen hittar nya sammansättningar av ord. Fängelse för sexköp, argumenten mot Nato och om före detta finansminister Anders Borgs kärleksliv.

Ett nytt ord som några av våra ministrar den här veckan använt sig av är Putinpriser, när de pratat om anledningar till de höga drivmedelspriserna. Men oppositionen har kontrat med Magdalenapriser eller sossepriser. Vi reder ut vad det handlar om.

Mycket av rapporteringen på sistone handlar om kriget i Ukraina, vilket gjort att svensk inrikespolitik hamnat under radarn. Vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson har koll på lagförslagen och regeringsbesluten som inte kommer igenom i rapporteringen. T ex att straffet för de som köper sex kan komma att skärpas till fängelse, och inte böter som straffet ofta blir idag.

Mång av lyssnarfrågorna handlade den här veckan om Nato. Vi får veta varför Sverige inte gick med innan kriget i Ukraina och vilka argument partierna hade.

David har sett en intervju där ex-finansminister Anders Borg berättar väldigt öppet om sitt kärleksliv. David och Katherine har lite olika inställningar till det.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas