Radionovell: Kirseberg av Anne Swärd

24 min
Hon betraktar tvillingdöttrarna från fönstret. Den senaste tiden har varit omvälvande för hela familjen. Kan de upprivande händelserna berott på ett missförstånd, eller? I uppläsning av Maria Salah.

Maria Salah läser Radionovellen Kirseberg av Anne Swärd

Allt känns så rätt med mannen som kliver in i hennes liv och helt självklart blir en far för flickorna. Och så huset vid havet som blir deras, precis som de irreversibelt och lyckligen blir varandras.

Anne Swärd debuterade redan som femtonåring 1984, med ungdomsboken "Villa Humlesurr". Författandet har varvats med konststudier och uppdrag som illustratör. 2003 nominerades hon till Augustpriset för romandebuten "Polarsommar". Den följdes av romanerna "Kvicksand" och "Till sista andetaget", alla tre senare utgivna i en samlingsvolym med titeln "Akta dig för kärleken". I mars 2019 valdes Anne Swärd in i Svenska Akademien på stol 13.

Maria Salah är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har varit verksam vid bland annat Stockholms Stadsteater,  Unga Klara och Riksteatern. Hon har även hörts läsa radioföljetongen Mary av Arif Fioretos.

Av: Anne Swärd

Inläsning: Maria Salah

Producent: Ludvig Josephson

Tekniker: Jacob Gustavsson