Rättegången om mordet på Malin Lindström och mannens nya version

56 min
Det har gått nästan 26 år sedan mordet på Malin Lindström i Husum. Den misstänkte mannens DNA har hittats på Malins byxor och beviset var avgörande för att ta upp fallet på nytt. Nu har mannen gett en ny förklaring under rättegången.

Mannen har fortsatt att förneka brott. Men under förhandlingen i hovrätten för Nedre Norrland gett en helt ny version som innefattar kriminella personer som han inte vill namnge och att han tillsammans med dem varit vid platsen där Malin hittades.

I avsnittet hör du bland annat mannen berätta sin version under rättegången och Malins pappa om känslorna efter beskedet att mannen blir kvar i häktet i väntan på dom.

P3 Krim har varit på plats och går igenom förhandlingsdagarna.

UPPDATERING: Den 44-årige man som vi kallar för "Hans" dömdes den 19 juli 2022 av hovrätten för nedre Norrland till fem års fängelse för mordet på Malin Lindström.
"Med hänsyn till mannens ungdom vid gärningstillfället och till den långa tid som nu förflutit sedan gärningen, har hovrätten bestämt strafftiden till fem år", säger hovrättspresidenten Agneta Ögren i ett pressmeddelande.

Medverkande:

*Ida Annerstedt, åklagare

*Ulf Holst, försvarsadvokat

*"Hans", misstänkt

*Rune Lindström, Malins pappa (ny intervju gjord av P4 Västernorrland)

Programledare:

Evalisa Wallin

Viktor Ahldén

Producent: Linus Lindahl

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se 

Tipstelefon & Signal: 0734-61 29 15