Ur arkivet: Roliga kulturkrockar! Spanarna från 2001 med Göran Everdahl, Jessika Gedin & Jonas Hallberg

33 min
Året är 2001 och det spanas om roliga kulturkrockar, att bra måste bli bra och att en ny jantelag är stiftad. Jonas Hallberg, Jessika Gedin och Göran Everdahl är trion som utgör spanarpanelen som samlas denna gång och tidsmässigt befinner vi oss alltså i början på 00-talet mitt i pingst och bröllopstider. Programledare: Ingvar Storm.

Göran Everdahl spanar under rubriken roliga kulturkrockar där han anar att det i framtiden kommer att vara tillåtet att skratta åt kulturella skillnader i humorprogram och serier som inte bara baseras på och spelas av män.

Jessika Gedin bjuder på en språkspaning där vi får höra om att orden "bra" och "lagom" har missbrukats och förlorat sin ursprungliga innebörd men att de kommer att få en renässans i vårt språk genom disciplinära åtgärder.

Slutligen så avslutar Jonas Hallberg med en spaning om den nya jantelagen där han både anar och förespråkar lite mer värme inte minst på våra kultursidor.

Spanarna ur arkivet från 2001-06-02 med Göran Everdahl, Jessika Gedin och Jonas Hallberg

Göran Everdahl: Roliga kulturkrockar.

Jessika Gedin: Bra måste bli bra.

Jonas Hallberg: Ny Jantelag stiftad.

Programledare Ingvar Storm.

Redaktör för Spanarnas Sommarbonus: Ronnie Ritterland

Under Spanarnas sommaruppehåll bjuder vi på tidigare program ur Spanarnas arkiv. I poddarna som vi kallar för "Spanarnas Sommarbonus" kan du lyssna på nypublicerade avsnitt från vårt arkiv. Det vill säga program som inte funnits tillgängliga i vår app Sveriges Radio Play först nu! "Vanliga" direktsända Spanarna är tillbaka i början på september igen.