Rond två i riksdagen: budgetomröstningen och klockrånen mot de rika - P3 Nyheter med Kalle Berg

14 min
Kalle Berg och Babs Drougge på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: David Druid, Kodjo Akolor och Linnéa Wikblad.

Det är ett rafflande läge i svensk politik just nu för igår kväll så meddelade ju Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar att man nåt en deal med regeringen om pensionerna och att man således kommer släppa fram Magdalena Andersson som statsminister. Men frågan då blev ju: kommer Centerpartiet, som inte vill att Vänsterpartiet ska få inflytande, att acceptera detta? Nej, skulle det senare visa sig, eller i alla fall delvis nej. För Centerpartiet meddelade senare under onsdagsmorgonen att man kommer att släppa fram Magdalena Andersson som statsminister, men inte tänker rösta för regeringens budget, något vi bara spekulerade i under morgonen eftersom det vid tillfället inte hade skett ännu. Men du kan absolut hålla till godo med det intensiva förhandssnacket vi hade.

Senare här i podden snackar vi om rånen mot överklassen. Kriminella klär ut sig till bud i olika former för att sen när dörren öppnas dörren blir råna sina offer, ofta inför deras familj, ofta på klockan, har det visat sig och polisen varnar för att det här blivit vanligare senare tiden.