Ruben Östlund om svensk films framtid

45 min
Regissörerna ska åka ut på biografturné - det förslaget kommer den prisbelönade regissören Ruben Östlund med. Hör intervjun med honom apropå den debatt om svensk film som dragit igång efter kritiken mot branschen i rapporten "Så fri är konsten", från Myndigheten för Kulturanalys.

JODIE FOSTER - FRÅN BARNSKÅDESPELERSKA TILL HEDERSPRISTAGARE I CANNES

Hederspriset på filmfestivalen i Cannes går till skådespelaren Jodie Foster. Kulturredaktionens Nina Asarnoj tecknar ett kärleksfullt porträtt av en skådespelerska som jobbat sedan hon var 3 år gammal, var en rutinerad yrkeskvinna vid 13, och byggt en framgångsrik karriär samtidigt som hon lyckats behålla en omisskännlig integritet.

"BISARRT GRIPANDE" - EMMA ENGSTRÖM OM CANNES-FESTIVALENS ÖPPNINGSFILM

Hör vår filmkritiker Emma Engström på plats i Cannes, om Leos Carax film "Anette" och varför hon tagit med sig en nystruken Jane Birkin-t-shirt till festivalområdet.

VAD VET VI EGENTLIGEN OM VÅRA LIV?

Eftersom minnet är en muskel som lyder under fantasin. Förskönar, förvränger och förvandlar våra erfarenheter till en berättelse vi tror vi är betjänta av. Hör Eva-Lotta Hulténs OBS-essä, i veckans serie betraktelser som hyllar 150-årsminnet av författaren Marcel Prousts födelsedag.

Programledare: Fredrik Wadström
Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.30
  Serge Gainsbourg - Je t'aime moi non plus
  Album: Initials SG
  Bolag: Universal Music
 • 18.35
  Paul Williams - My Name Is Tallulah
  Album: Bugsy Malone
  Bolag: Universal Music
 • 18.36
  Paul Williams - Fat Sam's Grand Slam
  Album: Bugsy Malone
  Bolag: Universal Music
 • 18.48
  Paul Williams - My Name Is Tallulah
  Album: Bugsy Malone
  Bolag: Universal Music