Så lever Willy Kyrklunds författarskap vidare i dag

45 min
Författaren Willy Kyrklund fortsätter att insistera och inspirera och ställa frågor. Hör Balsam Karam, Thomas Sjösvärd och Göran Sommardal som alla har sitt alldeles egna förhållande till författarskapet.

2021 skulle Willy Kyrklund ha fyllt 100 år.

Litteraturvetaren Thomas Sjösvärd har följt de grekiska spåren genom författarskapet i tolv år. 2018 disputerade han på Willy Kyrklund och det grekiska, nu utgiven i "En himmel av sten". Hur har all den här tiden förändrat honom?

En av Göran Sommardals första recensioner som publicerades i slutet av 60-talet när han var knappt 20 år hette "Willy, du är den ende för mig." Hur står det till med den saken idag?

Författaren Balsam Karam hade inte debuterat med romanen "Händelsehorisonten" om det inte varit för hennes möte med Willy Kyrklunds prosa. Vad var det som hände?

Och tillsammans med Katarina Wikars tittar de närmare på romanen "Polyfem förvandlad" från 1964. Hur ska man bära sig åt för att läsa den? Den utspelar sig i så många tider och på så många platser, sägs vara hans allra svåraste.

"Alla ord, när handling fattas, äro dåraktiga och tomma."

Musik som spelats i avsnittet

  • 18.24
    Sten Sandell - Munnen-scen 2
    Album: Sandel: Music inside the Language
    Bolag: Alice Musik Produktion