Så lika är James Bond och Jan Myrdal

54 min
Vad förenar en fiktiv superagent och en av Sveriges mest kontroversiella skriftställare? P1 Kultur har hela listan! Vi har också sett Bond-rullen "No time to die", och dokumentären "I väntan på Jan Myrdals död".

"BERGMAN ISLAND" - NY FILM OM KONSTNÄRLIGT SKAPANDE I BERGMAN-LAND

Fårö och Ingmar Bergmans ande, hem och landskap är spelplatsen för den franska regissören Mia Hansen-Löves nya film "Bergman Island". Här undersöker hon det konstnärliga skapandet ur ett kvinnligt perspektiv, i en historia om två filmregissörer som kommer till Fårö med varsitt filmprojekt. Vår reporter Emma Engström har träffat regissören, och skådespelarna Tim Roth och Vicky Krieps.

DANSKE KONSTNÄREN SOM STAL MUSEIPENGARNA - KONST ELLER BEDRÄGERI?

Kunstens Museum i Ålborg lånade ut en halv miljon danska kronor till ett beställningsverk av konstnären Jens Haaning. Pengarna skulle användas visuellt i det beställda konstverket. Men Haaning behöll pengarna, skickade två tomma ramar till museet, och menar nu att stölden i sig är själva konstverket. Titeln: "Take the money and run". Så: Är det här konst eller bedrägeri? Frågan går vidare till P1 Kulturs konstkritiker Mårten Arndtzén.

Programledare: Lisa Bergström

Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.22
  Saib - Casino
  Album: Sailing
  Bolag: Cold Busted
 • 13.24
  Matt Monro(매트 먼로) - From Russia With Love (From '007 위기일발')
  Album: The Best Of Bond... James Bond (김연아 0910 시즌 테마)
  Bolag: CAPITOL CATALOG MKT (C92)
 • 13.45
  ABBA - The Winner Takes It All
  Album: Super Trouper
  Bolag: Digital Distribution Andorra
 • 13.50
  Robin Williamson - Gwydion's Dream
  Album: The Celtic Band
  Bolag: Nosag