Sabunis sorti och partiledarnas Instagramkonton

35 min
Om att Sabuni hastigt avgår som partiledare för Liberalerna, om Socialdemokraternas inre kval och våndor kring Natofrågan, om vem som sköter partiledarnas Instagramkonton och om hur Nooshi lever upp till Vänsterpartiets nya vanligt-folk image.

Nyamko Sabuni avgår tätt inpå ett val. Vad betyder det här? Vår inrikespolitiska reporter Lova Olsson ger oss en analys av ett splittrat parti med egna som läcker information och interna strider.

Ett av Socialdemokraternas känsligaste ämne just nu är Natofrågan. Partiet har alltid varit emot ett Natomedlemskap men det är nya tider nu i och med Rysslands invasion av Ukraina. Hur ska Socialdemokraterna kunna göra en smidig svängning i frågan?

En av våra lyssnare undrar om det är partiledarna själva som sköter sina sociala medier och om de får lägga ut vad de vill. Vår politiska satiriker Moa Olsson svarar för första gången på lyssnarfrågan och ger oss alla svaren. Till exempel om vem som lägger upp mest ilägg om sina barn och vilken partiledare som har mest influencerpotential?

Moa har också en spaning kring hur Nooshi Dadgostar lever upp till Vänsterpartiets nya vanligt-folk image. Vi får bland annat höra en 14-årig Nooshi prata om att det är konstigt att äta kött till dagens Nooshi som gång på gång upprepar att hon faktiskt äter kött.  

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas