Fostrans tider, Äntligen en kommuniké! & Surrealistisk realism.

42 min
Spanarna har spanat! Sissela Kyle slår ett slag för hyfs och uppfostran, Niklas Källner tror att vi snart kommer att meddela oss enbart via kommunikéer och Katarina Barrling ser tydliga tecken på att drömmens värld tar över även i vaket tillstånd.

Ingen ordentlig helg utan en underhållande och tankeväckande framtidsresa ihop med Spanarna! Trion som är kallad denna vecka utgörs av skådespelaren Sissela Kyle, TV-programledaren och journalisten Niklas Källner samt statsvetaren och docenten Katarina Barrling.

Sissela Kyle: Fostrans tider.

Sissela Kyle är övertygad om att vi numera lever i fostrande tider där det gemensamma målet är att samla flest antal guldstjärnor.

Niklas Källner: Äntligen en kommuniké!

Vidare kan vi med VERSALER meddela att Niklas Källner ÄNTLIGEN har upptäckt att sociala medier har förvandlat oss till nynarcissister och att framtidens kommunikation förmodligen enbart kommer att ske så här på vår Facebooksida .

Katarina Barrling: Surrealistisk realism.

Slutligen upplever Katarina Barrling en starkt ökande brist på tidsuppfattning och eftersom vi har så svårt att minnas både vilken dag eller vilken årstid det är och inte minst våra nattliga drömmar så kommer verkligheten helt enkelt att bli allt mer drömlik.

Spanarna - samhällsspaning med humor

Spanarna är ett program och en podd för dig som gillar samhällsspaning med humor. Spanarpanelen består av tre vassa personligheter vars uppdrag är att försöka avläsa trender i vår vardag och ge oss sina framtidsvisioner. Ingen vecka är den andra lik och ingen vet vad spaningarna ska handla om utom spanarna själva. Inte ens programledaren Ingvar Storm vet i förväg vart det bär av.

Men en sak är säker - avresa sker varje fredag strax efter klockan tre - välkommen ombord! Repris lördag klockan tio och så går det så klart lika bra att lyssna precis när du vill i vår app - Sveriges Radio Play.

Här kan du lyssna på samtliga spaningar i vårt arkiv!

Spanarnas officiella sida på Facebook

Är du nyfiken på vad andra som lyssnar på Spanarna har för tankar och reflektioner om senaste programmet? På Spanarnas officiella sida på Facebook kan du diskutera med andra spanarlyssnare.

Undrar du något annat? Varmt välkommen att skriva ett mejl till oss!

spanarna@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.19
  Lori Bell, Tamir Hendelman, Katie Thiroux, Matt Witek - Nostalgia In Times Square
  Album: Brooklyn Dreaming
  Kompositör: Charles Mingus
  Bolag: Lori Bell
 • 15.20
  Lori Bell - Nostalgia in Times Square
  Album: Brooklyn Dreaming
  Bolag: Lori Bell Quartet
 • 15.29
  Lori Bell, Tamir Hendelman, Katie Thiroux, Matt Witek - 52Nd Street Theme
  Album: Brooklyn Dreaming
  Kompositör: Thelonious Monk
  Bolag: Lori Bell
 • 15.31
  Lori Bell - 52nd Street Theme
  Album: Brooklyn Dreaming
  Bolag: Lori Bell Quartet
 • 15.39
  Lori Bell, Tamir Hendelman, Katie Thiroux, Matt Witek - Harlem Nocturne
  Album: Brooklyn Dreaming
  Kompositör: Earle Hagen
  Bolag: Lori Bell