Skådespelaren Tom Cruise i närbild

54 min
Vi sätter Tom Cruise främsta arbetsredskap, ansiktet, under lupp. Emma Engström täcker pannan, ögonen och ögonbrynen, och Henrik Arvidsson berättar hur Cruise jobbar med leendet, munnen och hakan.

TARIK SALEH KAN VINNA GULDPALMEN I CANNES

Regissören Tarik Saleh tävlar på filmfestivalen i Cannes med sin nya film "Boy from heaven". Vår reporter Björn Jansson har träffat honom i ett samtal om filmen, hur livsavgörande en utbildning kan vara, och om betydelsen av en farfar.

ARTISTEN LORENTZ GÅR FRÅN MUSIK TILL LYRIK

En musiker byter karriär. Lorentz slog igenom redan 2014 med albumet ”Kärlekslåtar” som blev ett av 10 talet mest uppmärksammade svenska album. Men ny byter han genre, ikväll gör han sin sista spelning för att istället satsa på poesin. Han debuterar med diktsamlingen "En dans den döda sommaren", och vår reporter Tove Lindell har träffat honom.

 

TV-SERIEN ”HACKS” GÅR IN PÅ SIN ANDRA SÄSONG

Deborah Vance är en legendarisk ståuppkomiker i Las Vegas. som inser att hon blivit omsprungen av tiden och att hon måste förnya sig. Första säsongen var en succé – vår USA korrespondent Roger Wilson berättar vad vi kan förvänta oss av fortsättningen.

 

ATT STÅ BREDVID OCH SE NÅGON LIDA

Marguerite Duras roman De små hästarna i Tarquinia utspelas under en mycket het sommar vid italienska kusten,  några år efter andra världskriget. Här får vi följa några semesterfirares vardag, som plötsligt skuggas av ett tragiskt dödsfall som påverkar alla.  Författaren Balsam Karam reflekterar över konsten att skriva om det allra svåraste i dagens OBS-essä.

Programledare: Lisa Bergström
Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.05
  Vangelis - Tears In Rain
  Album: Blade Runner - Music From The Original Soundtrack
  Bolag: EastWest U.K.
 • 13.06
  Harold Faltermeyer, Steve Stevens - Top Gun Anthem (From "Top Gun" Original Soundtrack)
  Album: TOP GUN/SOUNDTRACK
  Bolag: SME - Columbia
 • 13.57
  Ttes Raides - Les Autres
  Album: Banco
  Bolag: Warner Music
 • 13.57
  Vangelis - Chariots Of Fire
  Album: Vangelis / Odyssey - The Definitive Collection
  Bolag: Universal Music
 • 13.58
  Vangelis - Titles
  Album: Chariots Of Fire (Original Motion Picture Soundtrack / Remastered)
  Bolag: Universal Music