Snygg och sexig som gravid – hur Rihanna (och andra kända kvinnor) skapat nytt mode av modersrollen

55 min
Under lång tid var graviditet något som man inte skyltade med, men idag är läget förändrat och stylade bilder av gravidmagen är ett växande fenomen.

I slutet av januari i år ställde Rihanna till med en skräll i både sociala och vanliga medier när hon la ut bilder då hon -hand i hand med sin pojkvän, artisten Asap Rocky strosade fram i olika delar av New York, klädd i rippade jeans som släpade i marken och en lång rosa täckkappa, vintage, från Chanel. Under den bar hon inget annat än långa glittriga halsband. För kappan var bara knäppt över bysten så att den nakna, och lätt rundade, magen putade ut pyntad med bijouteriekors i guld och färgglada stenar från Christian Lacroix. Bilderna var nogrant iscensatta och tog trenden med så kallad officiell pregnancy reveal till en helt ny nivå.

I programmet berättar vi mer om gravidfototrenden och vilka stilar som efterfrågas. Vi pratar också med den amerikanska tidigare bloggaren Jenna Karvunidis och poddaren och satirikern Moa Wallin om så kallade Gender Reveal Parties, dvs fester där det kommande barnets könstillhörighet avslöjas. Det var Jenna Karvunidis som startade trenden, helt omedvetet. Vi träffar också konstnären Åsa Jungnelius som arbetar med den konstnärliga utsmyckningen till en av Stockholms nya tunnelbanestationer. Hennes verk Snäckan är en hyllning till moderskapet.

Gäst i studion är Veronica Hejdelind, konsthistoriker.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.04
  Rihanna, Drake - Work
  Album: Work (Remixes)
  Bolag: Universal Music
 • 10.13
  London Grammar - Strong
  Album: Strong
  Kompositör: Okänd
  Bolag: Metal & Dust Recordings
 • 10.13
  Pauline Anna Storm - Bonsai Terrace
  Kompositör: Pauline Anna Storm
  Bolag: Rvng Intl
 • 10.33
  Kelte - Dust
  Album: Hellgates
  Bolag: MERLIN - entertainment Darkside