Statsministerns svåra sits och presenten till Joe Biden

37 min
Om vad eller vilka som kan offras när statsminister Magdalena Andersson ska göra Turkiet nöjd i Natofrågan. Om kanske det största besöket en svensk statsminister kan göra- träffa USA:s president och om gåvor de gett och fått. Om den exakta tiden försvarsminister Peter Hultqvist inser att han är för ett svenskt medlemskap i Nato och om klassiska åkturer i Harpsundsekan.

Turerna kring Nato har varit många. Vi går igenom det senaste och undrar hur statsminister Magdalena Anderssons vinnarskalle har reagerat på de villkor Turkiet ställt för att godkänna en svensk ansökan om Nato-medlemskap.

Vi går igenom klassiska möten mellan svenska statsministrar och amerikanska presidenter apropå att Magdalena Andersson nyligen var i Vita huset och träffade Joe Biden. David imponerar på vår inrikespolitiska reporter Lova genom att veta vad statsministern tog med sig för present till Biden och vår satiriker Moa imponerar med att veta den exakta summan en gåva till presidenten får kosta utan att klassas som en muta, 4 153 kr.

Vi hör om den exakta stunden försvarsminister Peter Hultqvist inser att han är för ett svenskt medlemskap i Nato.

Vår lyssnare Anna undrar vad dealen är med Magdalena Anderssons roddbåt. Vi får veta att den kallas Harpsundsekan och får höra om några klassiska turer statsministrarna haft i den.

David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.

I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Petrina Hinas