Stefan Liv och flygkatastrofen

41 min
En vacker sensommardag i september 2011 ska Stefan Liv och hans lagkamrater i Lokomotiv Jaroslavl flyga till Belarus huvudstad Minsk för säsongens första match i KHL. Men i samband med start får planet inte tillräcklig höjd. Det kraschar in i en radiomast och störtar ner i floden Volga.

Det här är berättelsen om en av svensk ishockeys största profiler, om sorg och saknad och hemliga möten när laget i himlen skulle återuppbyggas.

Ett program av Martin Marhlo, hösten 2021.

Medverkande:
Viktor Wallin, en av Stefan Livs närmaste vänner, tidigare lagkamrat och gudfar till Stefans barn: ”Han hatade att förlora. Blev alltid bättre ju mer det gällde”.

Magnus Carlson, tidigare fystränare och mental rådgivare i HV71. Med sin bakgrund som pingstpastor också den som både vigde och begravde Stefan Liv: ”Han hade tuff panna. Drev sig själv väldigt hårt. Han var extrem många gånger”.

Linda Brevitz, fd ordförande i supporterföreningen Northbanks: ”Folk ringde och bara skrek och grät. Fruktansvärda skrik”.

Staffan Kronwall, fd hockeyspelare med över 100 landskamper på meritlistan. Spelade åtta år i Lokomotiv Jaroslavl: ”De hade ställt upp killarnas kistor i arenan. Nån spelarfru låg på kistan och kramade om den. Det kändes som om man gick med skor som vägde 50 kilo styck där”.

Slutmix: Elvira Björnfot

Arkivljud: Sveriges Radio, SVT, Canal+