Steve-O – anarki, cirkus och häftstift i pungen

60 min
Berättelsen om en aspirerande stuntmans längtan efter att stå i centrum och hur Jackass vilda och lite äckliga upptåg tog MTV och en hel generation med storm.

Stephen "Steve-O" Glover växer upp under 80-talet med rockbandet Mötley Crue som idoler. Han är full av idéer men har svårt att hitta ett sammanhang som passar honom. Han har dock en ägodel som aldrig sviker: sin skateboard. Steve inser snart också att hans stora talang är att: slå sig.

Via en clownutbildning, och många farliga stunts för skejttidningen Big Brother, hittar Steve snart sitt sammanhang i Jackass-gänget – stuntmännen som skulle bli tv-kändisar. Med sina program på MTV och senare långfilmer, kommer de att kultförklaras, kallas en sensation och skapa ramaskri hos kritiker.

P3 ID om Steve-o är en historia om ett humorfenomen som ledde raka vägen till det efterlängtade kändisskapet, men också till den bottenlösa avgrunden och senare: återhämtningen.

I avsnittet medverkar före detta MTV-reportern Gideon Yago, kulturjournalisten Fredrik Wikingsson och frilansjournalisten och tv-skribenten Jimmy Håkansson.

Avsnittet gjordes av Studio Olga vintern 2022.
Programledare: Vendela Lundberg
Reporter: Alice Dadgostar
Ljudmix: Fredrik Nilsson

Klippen är hämtade från The Joe Rogan Experience, "Back to the future", In depth with Graham Bensinger, Fuel TV, "Jackass" och "Wildboyz" samt "MTV special" i MTV, MTV Video Awards, H3 Podcast, High Chaparall i Kanal 5, Filmkrönikan i SVT, Jay Leno show, Too Late with Adam Carolla, Youtube-kanalen steveo, NBC Philadelphia, The Howard Stern show, "Jackass 3D"

Boken "Professional idiot: A memoir" av Stephen Glover och David Peisner var till stor hjälp under researcharbetet.