Striden om kvotflyktingar och släktbråket i SD

37 min
Om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken.Om politiker som skriver en på näsan om vad man känner och om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson och hans före detta svärmor.

I sommar sänder vi specialavsnitt om de fyra ämnen som unga väljare mellan 16-29 år rankat som de viktigaste inför valet, enligt SOM-institutet.

Ordningen är miljö, brottslighet, invandring och sjukvård.

I det här programmet pratar vi om invandring, som alltså kommer på tredje plats.

Vi pratar om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken. Frågan har blivit aktuell i och med flyktingarna från Ukraina. Vi får höra om en familj från Syrien som inte var välkommen till Staffanstorp för att dem hellre ville ta emot flyktingar från Ukraina.

Vi får höra en debatt mellan justitieminister Morgan Johansson 2015 och Morgan Johansson 2016 och får höra hur han helt svängt i sina åsikter.

Vi får höra om den gången dåvarande jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) i kammaren håller ett anförande om varför tidelag, alltså sex med djur, inte ska förbjudas och ger två målande exempel där han anser att gränsdragningen är svår.

Vi hör också om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson (SD) och hans före detta svärmor, Margareta Gunsdotter Hayes, som också var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Producent: Sukran Kavak

Digitalredaktör: Raffael Antonio

Programmet spelades in 16 juni 2022.