Tackar du ja till inbjudan? – Annahita Parsan

7:33 min
Annahita Parsan är präst i Hammarbykyrkan i Stockholm och leder den farsitalande församlingen där. Hon utgår från möten hon haft och hur de kopplar till bibeltexter i sina andakter.

Varje dag består av beslut. Alltifrån vilken väg vi tar till jobbet, stanna i sängen eller kliva upp. Stora som små, besluten är många och precis som vi är Guds avbild har han gett oss friheten att välja. Och det händer att vi ibland missar de stora chanserna i livet genom att ta felaktiga beslut.

Text:
Lukas 14: 18 -24

Musik:
Tree - Ólafur Arnalds

Annahita berättar själv:

-Jag är präst i Hammarbykyrkan i Stockholm och leder den farsitalande församlingen där.
Jag levde tidigare som muslim i Iran. Jag gifte mig ganska tidigt, fick ett barn, men min man dog i en bilolycka innan jag ens fyllt arton. Det var inte lätt för att vara både kvinna och änka. Andra äktenskapet var ett mardröm och vi blev tvungna att fly över de snöklädda bergen till Turkiet med min nyfödda dotter i en väska, som var nära att dö i kylan. Vi blev fängslade i Aghri men som ett mirakel blev jag fri och kunde fly vidare till Norden. I Sverige blev jag kristen och senare präst. Tron till Jesus blev min räddning och frälsning.

Musik som spelats i avsnittet

  • 05.46
    Olafur Arnalds - Tree
    Kompositör: Olafur Arnalds
    Bolag: Mercury Kx