Tove Styrke: Då blev livet till färgfilm - som när pappa började snusa

19 min
Hon debuterade i Idol redan som sextonåring. Sen gick allt med raketfart för Tove Styrke - rakt in i väggen! 13 år senare pratar vi om en kvinna och artist som vet vad hon vill. Och i vilken takt.

-Att få en sån erfarenhet tidigt kan man nog ändå ha nytta av i livet, berättar Tove Styrke för Erik Blix.

Hon säger att det helt enkelt blev för mycket av det roliga och säger att det är viktiga är att ge sig själv tid!

-Man behöver inte göra allting när man är 16. Ta det lugnt och var ung. Lägg tid på det du tycker är kul och bli så bra du kan på det som inspirerar dig, är råd hon skulle vilja ge till unga idag.

Tove växte upp i Umeå, i en kreativ familj och det tror hon har underlättat hennes vägval. Hon berättar att de aldrig var dömande och inte själva gick ut gymnasiet, så de kunde inte säga så mycket när hon inte gjorde det.

-Jag har aldrig haft en "plan B", men det har nog också varit en nyckel. Då står man inte och velar utan tvingas man lita på att det kommer funka.

Nu är hon aktuell med ny musik och älskar både den åttiotalsdoftande låten You, you, you och dansvideon som hör till.

-Det är en riktigt köttig poplåt!

Hon skrev sin hit från i vintras "Show me love", till sin kärlek och var nästan osäker på om hon skulle släppa den, eftersom den känns så privat.

-Ofta är det jag skriver ett hopkok av olika erfarenheter. Men den var väldigt specifikt till henne, när vi började ses. Det är typ hennes låt - inte någon annans! Men folk tycker mycket om den så det var nog rätt.

Om tiden när hon träffade sin tjej Sanna säger hon att världen då blev till en färgfilm och berättar att hon snott uttrycket från sin far när han började snusa!

-Han rökte när han var ung och slutade när de fick barn, sen köpte han en dosa snus en dag och då blev världen färgfilm igen, haha! Det är ju livet, perfekt summerat!