Tusse: Jag har fått uppleva allt jag drömt om – Nu vill jag hjälpa andra!

17 min
Hur känns det att ”peaka” som 19-åring? Tusse beskriver sin musikaliska resa som att han har fått göra allt det där som han drömde om sen tonåren. Men det största drömjobbet ligger just nu framför honom – att få hjälpa andra.

Träffa Tusse i Svensktoppens extrapodd!

Tusse gick rakt in på Svensktoppens förstaplats under våren 2021 med sin Melodifestivallåt Voices. Efter vinsten i Melodifestivalen representerade han Sverige i Eurovision Song Contest. Han har också Sommarpratat, stått på de största scenerna och gjort Allsång på Skansen.

Tusse: Jag vill hjälpa till att lyfta andras röster

Han beskriver det som att han fått göra allt det där som han drömde om sen tonåren. Så vad finns kvar och vad drömmer han om idag? Hur känns det att ”peaka” som 19-åring?

Hör Tusse berätta om framtidsplanerna, det nya drömjobbet och samarbetet med UNHCR. Tusse som också älskar att julpynta och som precis släppt julsingeln  ”This Is Our Christmas Song”, en låt han tillägnar alla som tvingas att fira jul ensamma.

Tusse: Jag kan också känna mig ensam ibland

– Jag kan också känna mig ensam ibland, men då är mina föräldrar och vänner bara ett samtal bort, alla har det inte lika bra som jag.

Vid sidan av musiken har han funderat på en karriär som journalist, psykolog eller skådespelare. Men, oavsett vad han gör i framtiden vill han fortsätta att lyfta andras röster. Det ser han som sitt kall.

– Jag har lyft min egen röst under 19 år nu vill jag hjälpa till att lyfta andras röster.

Svensktoppens extrapodd är en samling med personliga musikintervjuer där Carolina Norén träffar både aktuella artister på listan och tidigare svensktoppsstjärnor och listveteraner.