Ur arkivet: Man tar i så att man kräks! Spanarna från 1998 med Ingvar Storm

33 min
Spanarna bjuder på pärlor ur arkivet. I detta program från 1998 som är ett lite speciellt avsnitt i samband med Spanarnas 10-tioårsjubileum hör vi Jonas Hallberg, Helena von Zweigbergk och Jonas Gardell återförenas. Det spanas om både såpoperor och makthavare som aldrig vill avgå men inte minst om att allt och alla hela tiden precis överallt verkar ta i så att de kräks. Programledare är Ingvar Storm.

Spanarna – lyssna på en sommarpodd ur arkivet

Just nu har programmet Spanarna sommaruppehåll i FM-tablån. Men för att det inte ska kännas för tomt i appen under sommaren så passar vi på att bjuda på ett par utvalda guldkorn ur Spanarnas arkiv. Varje vecka publicerar vi minst ett nytt avsnitt från arkivet som hittills inte funnits tillgängligt att lyssna på där!

Vi önskar god lyssning och mycket nöje!

I det här avsnittet som är från 1998 hör vi Jonas Hallberg, Helena von Zweigbergk och Jonas Gardell. Programledare är Ingvar Storm.

Spanarna från 1998-10-02 med Jonas Hallberg, Helena von Zweigbergk och Jonas Gardell

Jonas Hallberg: Stryktåliga makthavare vägrar avgå!

Jonas Hallberg ser att det verkar gå trender i stryktåliga makthavare som inte vill eller till och med vägrar avgå. Förr menar Jonas så hotade makthavare med att avgå till höger och vänster men nu verkar det som att de börjat bete sig tvärt om. I framtiden kommer detta att leda till att maktens män och kvinnor blir än mer stryktåliga.  

Helena von Zweigbergk: Såpoperan som gemensam referens

Helena tycker sig ana att vi i våra riktiga liv mer och mer börjar referera till de olika såpornas dramatik och hon anar att vi i framtiden kommer att låta våra liv flyta ihop och bli mer lika såpornas.

Jonas Gardell: Man-tar-i-så-att-man-kräks!

Lugnets tid är förbi menar Jonas som överallt runt omkring ser hur allt och alla rar i så att de kräks. När man äter ute på krogen är det för mycket av allt. Man tar i så man kräks. På vita duken visas storfilmer som Godzilla och Titanic där man också tar i så att man kräks. Och inte nog med det - till och med när ett radioprogram fyller år så tas det i så att man kräks. Jonas Gardell tror därför att nu när rockbandet Kiss ska åka ut på världsturné som de sagt kommer att vara i flera år så kommer de också att ta i så att de kräks och använda upp all el så att det blir total kortslutning i hela världen. 

 

I vår app och på vår hemsida på sverigesradio.se kan du lyssna på fler spaningar från vårt arkiv. Sök på "Spanarna".

Ingvar Storm har ju som vi berättat tidigare valt att lämna över taktpinnen som programledare från och med i höst när Spanarna i P1 är tillbaka med nya direktsända program.

Redaktör för Spanarnas sommarpoddar: Ronnie Ritterland