Ur arkivet: Sportjournalistiken visar vägen! Spanarna från 2001

34 min
Spanarna bjuder på pärlor ur arkivet. I detta avsnitt från 2001 hör vi Jonas Hallberg, Jessika Gedin och Göran Everdahl om bland annat hur sportjournalistiken visar vägen och varför multinörden är framtidens ideal. Programledare är Ingvar Storm.

Spanarna – lyssna på en sommarpodd ur arkivet

Just nu har programmet Spanarna sommaruppehåll i FM-tablån. Men för att det inte ska kännas för tomt i appen på fredagar på "ordinarie spanartid" så passar vi på att bjuda på ett par utvalda guldkorn ur Spanarnas arkiv. Varje vecka på fredagar klockan tre så publicerar vi ett nytt avsnitt från arkivet som hittills inte funnits tillgängligt att lyssna på.

Vi önskar god lyssning och mycket nöje!

I det femte avsnittet som vi släpper i år som är från februari 2001 hör vi Jonas Hallberg, Jessika Gedin och Göran Everdal.  Programledare är Ingvar Storm.

Spanarna från 2001-02-16 med Jonas Hallberg, Jessika Gedin och Göran Everdahl

Podden publiceras i appen Sveriges Radio Play vecka 30  

Jonas Hallberg: Filmreklamen tömmer biograferna

Jonas Hallberg ser en skrämmande trend i biosalongen. När publiken matas med punchlines och höjdpunkter av nya filmer som man får se innan visningen av själva filmen då är vi illa ute. Därför bör lanseringen av filmer och annonsering göras mer mystisk och lockande i framtiden för att inte riskera att biograferna töms på besökare för gott.

Jessika Gedin: Sportjournalistiken visar vägen.

Jessika är djupt förvånad över att hon som egentligen ser sig själv som djupt ointresserad av sportjournalistik nu har fått upp ögonen för denna yrkesprofession. Efter att ha sett en tv-sändning där nyårsfyrverkerierna refererades med professionalism och inlevelse av sportkommentatorer ser nu Jessika positivt och nyfiket på sportjournalistikens stringens. Därför tror Jessika att vi alla mår bra av att bejaka vår inre sportjournalist.

Göran Everdahl: Multinörden, ett framtidsideal.

Göran Everdahl ser spår efter Leonardo da Vinci precis överallt och inte nog med det. Han kan till och med konstatera att Leonardo Da Vinci är helt okej eftersom han nu i modern tappning för första gången i världshistorien också lyckas att förena de båda motparterna naturvetenskap och humaniora med varandra. Allt det här tror Göran kommer att resultera i att vi snart möter en helt ny slags människotyp som vi kommer bli varse eftersom vi kommer få se fler och fler multinördar dyka upp mitt ibland oss. I framtiden blir multinörden dessutom hyllad som den nya och moderna renässansmänniskan.

Spanarnas sommarpoddar - pärlor ur arkivet

I vår app och på vår hemsida på sverigesradio.se kan du lyssna på fler spaningar från vårt arkiv. Sök på "Spanarna".

Ingvar Storm har ju som vi berättat tidigare valt att lämna över taktpinnen som programledare från och med i höst när Spanarna i P1 är tillbaka med nya direktsända program.

Redaktör för Spanarnas sommarpoddar: Ronnie Ritterland

Musiken som spelas i programmet:

Chillin' – Modjo

Kompositör: Yann Destagnol, Romain Tranchart

Inspelningsår: 2000

Skivbolag/Label: Modjo Music

Album: Modjo

Textförfattare: Yann Destagnol, Romain Tranchart

Inspelningsland: Frankrike

I Can't Deny It – Rod Stewart

Kompositör: Gregg Alexander, Rick Nowels

Inspelningsår: 2000

Skivbolag/Label: Atlantic

Album: I Can't Deny It

Textförfattare: Gregg Alexander, Rick Nowels

Inspelningsland: USA

Come Along – Titiyo Jah

Kompositör: Peter Svensson

Inspelningsår: 2000

Skivbolag/Label: Eva

Album: Power Summer Party 2001

Textförfattare: Joakim Berg

Inspelningsland: Sverige