Vad är det för likhet mellan barnuppfostran och hundcoachning?

48 min
Varför har nya nationalkonservativa partiet Nye Borgerlige gått som en raket i opinionen i Danmark sedan valet 2019? Hesa Fredrik fyller 90 år, men vart ska man vända sig om tutan låter rosslig?

I år fyller Hesa Fredrik som används för att varna allmänheten vid större faror 90 år. När Louise var ledig i måndags lade hon märke till att Hesa Fredrik lät ganska klent. Vart vänder man sig om det är dåligt tryck i högtalarna? Och hur ser framtiden ut för Hesa Fredrik i en tid som blir allt mer digital? Håkan Marcusson, systemarkitekt på MSB har svar.


Hundcoachen Fredrik Steen besöker studio, ihop med Lilla Nymo, för att lära Louise sina bästa knep när det gäller att kommunicera med hundar, men han berättar också varför det kan finnas en poäng med att bemöta problemhundar och barn med ADHD på samma sätt.


Nyligen kom Danmarks Radios stora väljarundersökning och det händer spännande saker i det blåa laget. Liberala Venstre, som haft regeringsmakten vid flera tillfällen, har svårt att återhämta sig till forna nivåer, precis som invandringskritiska Dansk Folkeparti. Bättre går det bl.a. för nykomlingen Nye Borgerlige. Idag ska vi titta närmare på just Nye Borgerlige som gått rakt uppåt sen valet 2019.  Är det partiets vilja satsa på en mycket restriktiv invandringspolitik kombinerat med stora skattesänkningar eller handlar mycket om partiledaren Pernille Vermunds glamourösa framtoning i sociala medier? Karina Kosiara-Pedersen, lektor i statsvetenskap Köpenhamns universitet reder ut.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.34
    Blondie - Hanging On the Telephone
    Album: Original Hits - Drivetime
    Bolag: EMI