Vad ersätter vi snön med?

42 min
Med drygt en vecka kvar till Vinter-OS i Peking pågår arbetet för fullt med att tillverka snö. Hur gör man det och hur ser forskningen ut när det gäller att hitta nya sätt att tillverka snö?

Vad ersätter vi snön med?

Så här års är det många svenskar som lider av barmarkoro när de tänker på vinternsskidåkningen. Idag pratar vi om snö, både naturlig och konstgjord. Kommer det att finnas tillräckligt mycket av den i framtiden? Hur långt har forskningen kommit när det gäller att hitta nya och mer klimatsmarta sätt att tillverka snö? Vi pratar med snöläggaren Erik Hansson som är på plats i Peking och Johan Casselgren, biträdande professor vid Luleå Tekniska Universitet.

Vi minns modeskaparen Thierry Mugler som gick bort i söndags. På vilket sätt förnyade hans extravaganta kreationer modet och vad beror det på att han på många sätt sammanfattar 80 och 90-talens längtan efter det storvulna? Vi gästas av entreprenören och före detta fotomodellen Emma Wiklund som själv har jobbat med Thierry Mugler.

På torsdag är det Förintelsens minnesdag och Anna Florén har tilldelats 2022 års stipendium från Michael Bindefelts stiftelse för sina hågkomstresor till förintelsens minnesplatser i Norge. Var finns minnesplatserna? Varför är det för fördel att åka till Norge och till exempel inte till Polen? Anna Florén kommer till studion och berättar.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Jennie Sjöström

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Klara Hammarström, LIAMOO - Guld, svett & tårar
  Album: Guld, svett & tårar
  Bolag: WMG - WM Sweden
 • 15.13
  George Michael - Too Funky (Single Version)
  Album: Too Funky
  Bolag: Sony Music Entertainment
 • 15.57
  Neil Young - Heart Of Gold
  Album: Decade
  Bolag: Reprise