Vad gör Rondellhunden konstnärligt (o)intressant?

54 min
Moderna museet är inte intresserade av att ta in Lars Vilks verk "Profeten Muhammed som rondellhund" i sina samlingar. Det är inte ett tillräckligt konstnärligt intressant verk, enligt Moderna museets chef Gitte Ørskou.

Men på vilket sätt är det ett ointressant verk? Och går det att se på verket på andra sätt? Samtal med Fredrik Liew, chef för Moderna Museets intendenter och en av de som beslutar om vilka verk som ska tas in i samlingen, samt Mårten Arndtzén, P1 Kulturs konstkritiker.

MED LEWERENTZ GENOM LIVET OCH DÖDEN

Han har kallats livets och dödens arkitekt – kanske mest känd för sina kyrkor och begravningsplatser, Sigurd Lewerentz. Just nu visar Arkdes en utställning om den svenska arkitektens liv och värv. Samtal med vår kritiker Cecilia Blomberg och arkitekten och kritikern Tomas Lauri.

HAR MUSIKALEN FÅTT EN NY PUBLIK?

I helgen var det premiär på Göteborgsoperan för musikalen Kärlek skonar ingen, baserad popartisten Håkan Hellströms låtar; samtidigt var det på Helsingborgs stadsteater premiär för rockgruppen Bob hunds nyskrivna musikal och om några veckor har musikalen "Noice – rockmusikalen" premiär. Detta får P1 Kultur att ställa frågan: Har musikalen fått en ny publik? Samtal med vår musikkritiker Viveca Bladh.

ESSÄ: SLOTTET SOM RESTE SIG UR HAVET OCH KLÄDDES I ETERNIT

Ska nya byggnader vara samtida eller igenkännliga från äldre tiders bebyggelse? Författaren och journalisten Lars Anders Johansson vill i dagens essä uppmärksamma oss på den mångfald som traditionen erbjuder.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson