Vad menar moderaterna med att de är liberalkonservativa?

48 min
Efter valet 2018 konstaterade moderaterna att de behöva lyfta fram sin liberalkonservativa ideologi för att öka i opinionen. Är detta vad väljarna vill ha? Vi struntar i sakfrågorna och pratar ideologi med två moderata ideologer. Dessutom är filosofiprofessorn Torbjörn Tännsjö gäst i vår serie om tillståndet för de intellektuella i Sverige.

I dag inleds Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. Thomas Nordegren är på plats tillsammans med de moderata ombuden för att rapportera om stämningen och vad som sägs i vimlet.

I partiets analys av valet 2018 kom man bland annat fram till att partiets liberalkonservativa ideologi behöver stärkas och marknadsföras bättre för att Moderaterna ska växa i opinionen. Är det det väljarna vill ha? Vi har med oss riksdagsledamoten Mats Green som ligger bakom analysen och Catarina Kärkkäinen, ansvarig för borgerlig idéutveckling på Timbro

Och så fortsätter vår serie om hur det är att vara intellektuell i Sverige just nu. Idag får vi besök av filosofiprofessorn Torbjörn Tännsjö som skrivit om både dödshjälp och demokratins framtid. Vad tycker han utmärker en intellektuell och hur viktigt är det att kunna ändra uppfattning?

Men det handlar också om vaccinbråket i riksdagen och om transplanterade grisnjurar.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.28
  The Beatles - Piggies (Remastered 2009)
  Album: The Beatles (Remastered)
  Bolag: EMI Catalogue
 • 15.58
  Bob & Earl - Harlem Shuffle
  Album: Summer! Soul! Sale!
  Bolag: X5 Music Group