Vad vill våra nya ministrar uträtta?

42 min
Igår fick Sverige en ny regering med nya ministrar. Två av dem, klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson gästar programmet. Vad vill de fokusera på?

Hur tar sig ministrarna an nya politiska områden?

De nya ministrarna deltog i sitt första regeringssammanträde igår. Den nya näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) och klimat- och miljöministern Annika Strandhäll (S) gästar studion för att bland annat berätta om deras nya roller och om stridigheterna mellan industri och miljö. Kommer det gå att komma överens? Vad är skillnaden mellan en socialdemokratisk miljöpolitik och miljöpartistisk miljöpolitik?

Finns det rättvisemärkt porr?

Ninja Thyberg har gjort den uppmärksammade filmen "Pleasure" om svenska Bella som åker till Los Angeles för att bli porrstjärna. Den visar upp porrindustrins baksidor med våldsamma inslag och övergrepp. Hur ser filmskaparen själv på porr och har hennes inställning förändrats efter att ha gjort filmen? Vi frågar Ninja Thyberg som medverkar i studion.

Hur funkar den nya appen för att läsa av vaccinationsbevis?

Från och med idag kan det krävas ett vaccinationsbevis för att få delta i offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 personer. Inför detta har Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, tagit fram en applikation till mobilen för arrangörerna att skanna av bevisen. Kommer man även kunna använda den för privat bruk? Vi ringer upp Mats Snäll, chef för digital utveckling på DIGG.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.06
  Hildegard Knef - Für mich soll's rote Rosen regnen
  Album: Für mich soll's rote Rosen regnen - Ihre 20 schönsten Songs
  Bolag: WM Germany
 • 15.07
  Nina Hagen - Du hast den Farbfilm vergessen
  Album: Good Bye DDR - Ost Rock
  Bolag: Amiga
 • 15.57
  The Czech Film Orchestra - Game Of Thrones
  Album: Game Of Thrones (4)
  Kompositör: Ramin Djawadi
  Bolag: Watertower Music
 • 15.58
  Ramin Djawadi - Main Title
  Album: Game Of Thrones (Music from the HBO® Series) Season 3
  Bolag: WaterTower Music