Varför är slipsen så förtalad?

48 min
Varför är slipsen inte mer buren och mer älskad? Och varför är Sveriges partier så eniga i sin kritik av EU:s förslag om gemensamma minimilöner? Dessutom pratar vi med Sveriges Radio-medarbetare som gjort att det alltid låter bra när reportrar är med i radio från var som helst i världen.

Slips som vardagsplagg?

Daniel Alling vill slå ett slag för slipsen! Ett plagg som tyvärr ofta väcker förvånade och ibland negativa reaktioner bland kollegorna. Susanne Ljung, från Stil i P1, är med i programmet och förklarar varför slipsen är en så polariserande accessoar.

Kritiken mot minimilöner

Vi fortsätter prata om hur långt EU kan gå innan svenskarnas positiva inställning till unionen börjar vackla. En gräns verkar gå vid EU:s förslag om gemensamma minimilöner. Det förslag et kan hota den svenska modellen där arbetsmarknadens parter, fackförbund och arbetsgivare, tillsammans förhandlar lönerna. Vi pratar med Sara Skyttedal, EU-parlamentariker för Kristdemokraterna och Ann-Christine Hartzén forskare inom arbetsrätt på Lunds universitet.

Dessutom pratar vi med Jim Eld, medarbetare på Sveriges Radio, och det tekniska geniet bakom den ryggsäck med sändarutrustning som gör att bra ljud når ut i radio från överallt i världen.

Programledare: Daniel Alling

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Amanda Rydman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.40
  La Simphonie du Marais/Hugo Reyne - Bruits de guerre: A cheval
  La Simphonie du Marais/Hugo Reyne
  Francoeur : Symphonies - Philidor : Marches
  Etikett: Warner Classics
 • 15.52
  ABBA - Just A Notion
  Bolag: UMG - Polar Music International AB