"Världens coolaste diktator"

49 min
Den stora höstbudgetveckan lider mot sitt slut och de ekonomisk politiska talespersonerna för partierna har fått sin stora stund i rampljuset. Veckans laguppställning i Lantzkampen är Steffo Törnquist & Niklas Strömstedt mot Niklas Källner & David Bexelius!

Veckans laguppställning i Lantzkampen är Steffo Törnquist & Niklas Strömstedt mot Niklas Källner & David Bexelius!

Nu är det dags för Lantzkampen i P1 att syna det som här hänt i veckan och de som tävlar är Nyhetsmorgonstjärnan Steffo Törnquist tillsammans med musik- och GES-stjärnan Niklas Strömstedt! Det i sin tur möter SVT-stjärnan Niklas Källner som tävlar tillsammans med producentstjärnan David Bexelius!

Vad betyder mammobuss? Hyrpäster? Jelqing?!?

Veckan har förutom att handla om budgetar även kantats av olika VAL runt om i världen! Hur bra koll har våra tävlande på valet till ryska Duman? Lördagens val till Isländska Alltinget? Och vilket är egentligen det glömda valet?

Det blir även lite förtydligande av Aktuellts budgetdebatt, kulturfråga om ABBA samt årets kanske viktigaste glosor! Vad betyder mammobuss? Hyrpäster? Jelqing?!?

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och med på länk är vår ständiga domare Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: lantzkampen@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.05
  Dave Pell - This Could Be The Start Of Something
  Dave Pell
  Ultra-Lounge / Cocktail Capers Volume Eight
  Etikett: Capitol Records
 • 18.12
  Eldkvarn - Pojkar pojkar pojkar
  Album: Pojkar, pojkar, pojkar
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
 • 18.32
  Fugees - Fu-Gee-La
  Album: Pure... R&B Party
  Bolag: Sony Music Entertainment