VECKAN: Åtal för två mord i Hjulsta, misstänkt skolmördare kan ha haft psykisk störning och flera åtalas för narkotikaförsäljning på Darknet

9:15 min
P3 Krim ger varje fredag nyhetsuppdateringar från veckan som gått. Vi tar upp de viktigaste händelserna, knyter an till tidigare avsnitt och blickar framåt.

Den här veckan:

*Fem unga män åtalas för inblandning i två uppmärksammade mord i Hjulsta under våren och sommaren 2021.

*18-åringen som misstänks ha mördat två lärare på Malmö latinskola kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning under attacken. Det visar en så kallad paragraf 7-undersökning som gjorts för att ta reda på om det finns behov av att gå vidare med en stor rättspsykiatrisk undersökning.

*Hovrätten fastställer domarna mot de tre män som tidigare dömts för mordet på Årstabron i Stockholm i september 2020. Två män dömdes till livstids fängelse och den yngste av dem till 14 års fängelse.

*Åtal har väckts för omfattande narkotikaförsäljning på Flugsvamp 3.0 på Darknet. Sex män åtalas i åldrarna 20 till dryga 70 år. Under den misstänkta brottstiden har det skickats ungefär 1 400 brev med kokain, amfetamin, ecstacy, benso och hasch till köpare runtom i Sverige.