Verket som värker: "Den långa flykten" av Richard Adams

8:51 min
I vår serie "Verket som värker" handlar det om en film, en bok, ett konstverk ni lyssnare aldrig kunnat släppa, som verkligen gjort intryck och satt avtryck i livet. Den här gången rör det sig om en bok om en flock vildkaniner som bryter upp från sina ängar när de hotas av människornas framfart.

"Den långa flykten" av Richard Adams är en älskad klassiker från 1972 och den kom in vår lyssnare Monica Westblad-Dicks liv redan året efter att den gavs ut första gången.

Vår reporter Anna Tullberg ringde upp Monica Westblad-Dicks för att höra berättelsen om verket som värker så mycket hos henne. Översatt till svenska av Britt G Hallqvist.

I reportaget hör du också bitar ur en dramatisering av Den långa flykten, från Radioteatern 1976 - och Art Garfunkel sjunga "Bright Eyes".

Du som lyssnar nu är också välkommen att höra av dig till oss och berätta om det verk som värker hos dig! Konst, dans, teater, film, musik, litteratur... vad du vill, men det ska vara ett verk som följt dig genom tiden och livet, som ligger och gnager, som satt sina spår. Mejla oss på: p1kultur@sverigesradio.se.