Vilken betydelse har sjörapporten?

41 min
Sjörapporterna i P1 kommer bli färre. Varför då? Vi fortsätter även vår serie med intellektuella svenskar. Dagens gäst är Horace Engdahl (Ca 9 minuter in i avsnittet).

"Därför är jag intellektuell" med Horace Engdahl

Vi fortsätter vår serie med intellektuella svenskar. Hur är det att vara intellektuell i Sverige just nu och vilka samhällsfrågor upptar tankekraften? Idag får vi besök av akademiledamoten och författaren Horace Engdahl som aldrig kallat sig själv för intellektuell. Vad kan det bero på? (Lyssna cirka 9 minuter in i avsnittet).

Artiga kandidater i tysk tv-debatt

Thomas tittat på den första tv-debatten inför förbundsdagsvalet i Tyskland om knappt en månad. Varför var kandidaterna tämligen artiga mot varandra och vad beror det på att den nuvarande finansministern och socialdemokraten Olaf Scholtz trots sin fyrkantighet blivit en väljarfavorit?

Vilken betydelse har sjörapporten?

Vi undrar också vilka nyheter och förändringar vi kommer få höra i P1 under hösten? Bland annat kommer sjörapporten klockan 15:55 försvinna. Varför då? Nina Glans, kanalansvarig i P1 kommer förbi till studion.

Nyligen hade komediserien ”Drugdealer” premiär i SVT. Hur rolig är krocken mellan en vurm för ordning och reda och knarkhandel?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.42
    Torsson - Volleyboll Molly
    Album: Hälften vore nog (1979 - 2016)
    Bolag: MERLIN - Gamlestans Grammofonbolag