Yasin, kidnappningen och rösterna inifrån rättegången

37 min
Igår kom beskedet att Yasin hålls kvar i häktet och riskerar att dömas till fängelse för stämpling till människorov av en annan känd artist. Hör ljudet från rättssalen och det tidiga polisförhöret.

I förra veckan var det dags för åtalet mot Vårbynätverket att avhandla delarna som behandlar kidnappningen av en framgångsrik artist i april 2020. Under de utredningens gång har ingen velat prata med polisen. Men under rättegången började flera att prata.

Yasin förhördes om misstankarna mot honom gällande det första misstänkta försöket att kidnappa artisten som aldrig blev av. Yasin nekade till brott och berättade istället att han försökte avstyra allt när han förstod vad som höll på att hända.

Men åklagaren håller inte med om den förklaringen och yrkade på att Yasin skulle dömas till ett och ett halvt års fängelse.

Igår kom också besked i häktningsfrågan. Något som brukar ge en indikation på om den åtalade kommer dömas eller inte. Och rätten beslutade att Yasin skulle hållas kvar i häktet. Vilket kan innebära att han döms till fängelse.

Rätten höll också förhör med en annan rapartist som misstänkts för delaktighet i det människorov som senare genomfördes och som Yasin inte varit misstänkt för. Även han fick beskedet att han hålls kvar i häktet.

P3 Krim handlar denna vecka om Yasin, kidnappningen och rösterna inifrån rättssalen.

Programledare:

Evalisa Wallin

Viktor Ahldén

 
Medverkande:

Torsten Alm, kriminalinspektör

Johan Grahn, försvarsadvokat

Frida Wallin, försvarsadvokat

 
Producent: Viktor Papini

Reporter: Lova Nyqvist Sköld

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist & Fredrik Nilsson

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15