1984

Kulänglarna

Vad händer om man aldrig skrattar? Och vad ska tjat vara bra för? Har du träffat "trafiklanten"? Inflamation, är det samma sak som inflammation? Men först och främst - Vad är kulänglarna? Jo, de arbetar med att försöka sända sitt radioprogram varje morgon.

Radioredaktionen med kulänglarna arbetar i den lilla röda stugan till höger bakom den stora och mycket märkligt sammansatta radioapparaten på kalendern. På radiostationen arbetar ett gäng som är både anspråkslösa och frågvisa.

Den vimsiga redaktionschefen Julle (Klasse Möllberg) basar över en ganska elak liten grammofonråtta vid namn Snurre Plätt (Pernilla Wahlgren) och den musikaliska japanen Mr Jingle (Anders Berglund). Den flygande ängla-reportern Helge är alltid på uppdrag och ställer frågor till experter om både möjliga och omöjliga ämnen. Vad tycker skolminister är pest eller kolera? Vem har adressen till Gud? Vad tycker Olof Palme att man ska ha barn till?

Och vad har tomten (Beppe Wolgers) för sig egentligen? Han skickar rapporter till redaktionen om hur julen formar sig.

Arge Göte Börg (Mats Bergman) från Göteborg är en av de lyssnare som ofta hör av sig till redaktionen. Och ibland har kulänglarna besök av någon expert som kan förklara vad vakenpulver är, eller svara på frågan om det är "synt" att spela på en riktig fiol.

Staffan Götestam ansvarade för manus, sångtexter och regi. Musiken var skriven av Anders Berglund.

Radioproducent: Staffan Götestam
Bild: Henrik Nyberg och Svante Lundin