Nyheter från Barnradio på minoritetsspråken

 • Barnradio på flera språk!

  Sveriges Radio sänder varje år ett rikt utbud för barn på de fem nationella minoritetsspråken finska, meänkieli, samiska, romani och jiddisch.

  Programmen kan du höra inom ramen för respektive språks sändningar i FM, och de finns även digitalt för lyssning när du vill.

  Här hittar du barnprogrammen på de olika språken:

 • Lastenohjelma Roketti.

  Sisuradio sänder barnprogram på finska varje vardag. I Roketti hör du sagor, tävlingsprogram och mycket annat kul. Och så kan du träffa Gorilja, Radioapans finska kusin!

  Tips: På sidan Taikalipas finns även sagor på finska från projektet Magiska skrinet.

 • Di farkishefte pishke.

  Här hittar du bland annat berättelsen om den hungriga larven, om mormor som har en nöt i fickan och om Yankel som alltid lyckas köpa marknadens största fisk.

 • Meän Kläpit.

  Varje måndag kommer ett nytt avsnitt från barnprogrammet Meän Kläpit. Det kan vara en serie om Emil i Lönneberga, om Sigge Sik som simmar till Kukkolaforsen eller om Minna som bor i Tornedalen.

 • Romane Paramichi.

  Här finns bland annat sagor om Ponnyn Pytte, berättelsen om Roza som hämtar salt och spänningsberättelser för äldre barn.

 • Mánáidrádio.

  Varje måndag kan du höra ett nytt avsnitt från barnprogrammet Mánáidrádio. Det kan handla om Lávrra som träffar på jätten Stallo, Inga och pappa som far till fjälls eller pojken som blir bortbytt av en underjordisk Haldi.

 • Ett sagoprojekt.

  Utöver de vanliga barnprogrammen på minoritetsspråken har Sveriges Radio en särskild satsning för barn i projektet ”Magiska skrinet”. Där skrivs fem nya sagor per år som översätts till de fem språken.

  En del av Magiska skrinets sagor finns även översatta till svenska.

  Läs mer om projektet.