Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
TOR 12/5 KL 18.00 & 13/5 KL 19.30
Rachmaninovs fjärde pianokonsert

Higdons "Blue Cathedral" musikaliska katedralbygge blir till en pendang i Prokofjevs tragiskt mättade "Romeo och Julia", för att avrundas med Rachmaninovs jazziga, euforiska "Pianokonsert nr 4". Med Conrad Tao på piano och Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigent Stéphane Denève.

KÖP BILJETT (115-415)

 • El Sistema Sida vid Sida. MÅNDAG 9 MAJ KL 18.00
  Sida vid Sida med El Sistema

  El Sistema Stockholm lär barn i Bredäng, Husby, Skärholmen och Tensta att spela och sjunga klassisk musik. Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören är där de träffas flera gånger under året på varandras hemmaplaner under lektioner, familjeträffar och mindre konserter. Sida vid sida-konserten är årets höjdpunkt där barn och vuxna spelar och sjunger tillsammans. Med på konserten är även Adolf Fredriks Kyrkas Ungdomskör, allt under ledning av dirigent Christoffer Holgersson. Fri entré.

  Mer om El Sistema i Berwaldhallen

 • Radiokören. Foto: Kristian Pohl. LÖRDAG 14 MAJ KL 15.00
  Solsång

  Radiokören sjunger var sitt stycke av tre av tonsättarvärldens giganter på körmusikens område - Taveners "Svyati", Poulencs "Quatre petites prières de Saint François d'Assise" och Gubajdulinas "Sonnengesang". Med chefsdirigent Peter Dijkstra, Jakob Koranyi på cello Michael Engström, celesta och Mats Nilsson och Anders Haag på slagverk.

  KÖP BILJETT (200 KR)

 • Ilyich Rivas. Foto: Sveriges Radio. ONS 18/5 KL 18.00 & TOR 19/5 KL 18.00
  Rachmaninovs första symfoni

  Dirigent Ilyich Rivas tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester ger D. Fjellströms "Quiet Arcs/Pulsating Surfaces" och S. Rachmaninovs "Symfoni nr 1".

  KÖP BILJETT (90-360 KR)

 • Mikael Wedar. Workshop för unga körsångare
  Sjung tillsammans med Radiokören

  En dag fylld av repetitioner där dirigent, körer och musiker gör sitt bästa för att få Berwaldhallens tak att lyfta tillsammans med nästa generation unga körsångare! Dirigent Mikael Wedar bjuder tillsammans med Radiokören och musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester, in unga sångare från 15 år, att vara med på en workshop den 21 maj i Berwaldhallen. Workshopen startar kl 13.00 och fram till kl 18.00. Konserten börjar kl 19.00, då dagens workshop får sin grand finale, med
  ett utdrag ur Carl Orff´s "Carmina Burana".

  Sjung tillsammans med Radiokören

 • Riksting 2016. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik

  Hur speglas den västerländska konstmusiken i de kultur- och utbildningspolitiska besluten idag? Vilken roll har konstmusiken i skolan, musikutbildningarna och medierna? Det är några av de frågeställningar som Sveriges Radio Berwaldhallen, i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk och Svensk Scenkonst tar upp den 26 maj. Syftet med att kalla till detta första Riksting är att stärka konstformens roll i samhället. Programmet vänder sig till branschföreträdare. 
  Riksting 26 maj Radiohuset Stockholm

 • Abonnemangssäsongen 2016/2017. Illustration: ROI.
  Kom iväg på konsert!

  Nu är nästa konsertsäsongs abonnemang släppta. Vi erbjuder ett stort, varierat utbud av abonnemangsserier - kortare konserter på onsdagar direkt efter jobbet likväl som matinékonserter på lördagar. Så ta chansen och kom iväg på konsert!

  Abonnemang 2016/2017

 • Östersjöfestivalen 2016 28 augusti - 4 september
  Östersjöfestivalen 2016

  Programmet och biljetterna till årets Östersjöfestival den 28 augusti - 4 september är nu släppta. Det blir storslagen musik, hyllade orkestrar, uruppförande och spektakulära artister från hela Östersjöområdet. VÄLKOMNA!

  Östersjöfestivalen

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens Program

  I Dagens Program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens Program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens Program finns även att ladda ner som pdf. 
  Dagens Program

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Sveriges Radios Webbspelare

Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

Ljudkvalitet:
--:--
Hjälp om webbspelaren