Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
10 & 11/3
Vägen till Paradiset

Daniel Harding firar 10 år som chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, och det firas genom att Harding tar sig an tre av 1800-talets stora musikverk. Harding, som är en ansedd Schumann-kännare, gör Paradiset och perin, ett oratorium med orientaliska klanger och handling inspirerad av persisk mytologi. Med ett pärlband av solister, inklusive vår egen Ida Falk Winland, blir det en förtrollande musikupplevelse!

KÖP BILJETT (150-495 KR)

 • Ane Brun. 16, 17 & 18/3
  Svenska stjärnor: Ane Brun

  Ane Brun möter Sveriges Radios Symfoniorkester i en gränsöverskridande konsert. Med Martin Hederos på piano, Ola Hultgren på trummor och Ellekari Sander, kör. Dirigent Hans Ek. 

  KÖP BILJETT (150-495 KR)

 • Barbara Hannigan. Foto: BHhires. 23 & 24/3
  Barbara Hannigan

  Den kanadensiska världsstjärnan Barbara Hannigan gör det fantasieggande verket Luonnotar av Jean Sibelius som sägs vara ett av de svåraste verken för sångare som någonsin skrivits. Konserten som också dirigeras av Barbara Hannigan bjuder även på spännande och suggestiv musik av György i Ligetis Atmosphères. Med Sveriges Radios Symfoniorkester och Anders Jonhäll på flöjt.  

  KÖP BILJETT (115-415 KR)

 • Chamber Unplugged 13/3 Studio 2, Radiohuset
  Chamber Unplugged

  Kom närmare musiken med Chamber Unplugged. Denna gång med Francis Poulencs Sextett för blåskvintett och piano, och Carl Nielsens Blåskvintett. Med Linda Taube på flöjt, Sofi Berner oboe, Dag Henriksson klarinett, Henrik Blixt fagott, Hans Larsson valthorn och med Oskar Ekberg på piano.

  KÖP BILJETT (100 KR)

 • Himmelsk mekatronik 3 24/2-7/5
  Himmelsk mekatronik

  Himmelsk mekatronik är en utställning med interaktiva musikinstallationer av Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus. Med start den 24 februari finns tre installationer i Berwaldhallens foajéer att pröva på. Projektet mynnar sedan ut i två konserter, där Radiokören interagerar med installationerna i ett nyskrivet verk av Carl Unander-Scharin, den 6 och 7 maj, i Berwaldhallen.

  Läs mer och se en film om projektet

 • Riksting 2017. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik 2017

  Nu är det dags! För årets Riksting för västerländsk konstmusik som även i år arrangeras av Sveriges Radio Berwaldhallen i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk och Svensk Scenkonst. Rikstinget är ett av flera forum som arbetar för att stärka konstformens roll i samhället. Så boka datumet onsdagen den 5 april kl 10–17 i Radiohuset Studio 2, Stockholm. 

  Varmt välkommen till #riksting17

 • Östersjöfestivalen 2017
  Biljettsläpp: Östersjöfestivalen 2017

  Den 21-29 augusti är det dags för årets upplaga av Östersjöfestivalen. Bläddra i programmet och köp dina biljetter redan nu!

  Program och biljetter

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Namnet är Berwaldhallen och vi finns på:

  Facebook 
  Twitter
  Instagram

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens program

  I Dagens program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens program finns även att ladda ner som pdf. 

  DAGENS PROGRAM

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.