• interplay FRE 11 SEPT KL 18.00
  Interplay inleder med Earth Dances

  Seismologen Roger Musson är första gäst på säsongens första Interplay, som även inleder nya konsertsäsongen. Daniel Harding är tillbaka efter sommaren och kvällen inleds med verken "Earth Dances" av Birtwistle och Mahlers "Das Lied von der Erde". Med Sveriges Radios Symfoniorkester och solisterna Anna Larsson, alt och Michael Schade, tenor.

  Köp biljett (115-415 kr)

 • Säsongsprogram 2015/2016 KONSERTSÄSONG 2015/2016
  Ny konsertsäsong!

  Nu är säsongsprogrammet ute och bjuder på mängder av musikupplevelser - för alla smaker och åldrar. Bläddra och ta del av hela konsertsäsongen som startar med Svenska stjärnor i september och avslutas i maj nästa år.

  Säsongsprogrammet 2015/2016 (pdf) 
  Säsongsprogrammet 2015/2016 (flash)

   

 • Esa-Pekka Salonen och Anu Tali. Foto: Micke Grönberg/ SR Foto. Collage: Ulrica Stjernqvist/SR. ÖSTERSJÖFESTIVALEN 2015
  Grand Finale med Gurrelieder!

  Det blev en lika magisk och magnifik avslutning av 2015 års Östersjöfestival som önskat, med Arnold Schönbergs GURRELIEDER på Stockholms Konserthus och med Esa-Pekka Salonen som dirigent! 300 artister på scen från sex körer och två symfoniorkestrar, däribland sex solister.

  Östersjöfestivalen 2015

 • Artwork. TOR 24 & FRE 25 SEPT
  SCORE – Orchestral Game Music

  Följ med på en musikalisk upptäcktsresa som spänner över dator- och TV-spelens historia! En kväll för både inbitna och oerfarna, i såväl spel- som orkestervärlden. Med sopranen Sabina Zweiacker och Sveriges Radios Symfoniorkester. Dirigent är brittiske Charles Hazlewood och värd Orvar Säfström.

  KÖP BILJETT (100-350 KR)

 • Daniel Harding, Maria João Pires och Sveriges Radios Symfoniorkester. Foto: Arne Hyckenberg. Vinnare 2015!
  Gramophone Classical Music Awards

  Sveriges Radios Symfoniorkester vann Gramophone Classical Music Awards 2015 i kategorin ”Concerto” med inspelningen av Beethovens pianokonsert 3 och 4 med Maria João Pires på piano under ledning av chefsdirigent Daniel Harding. 
   
  Gramophone Classical Music Awards 2015

 • Helena Wessman

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.