Nyheter från Godmorgon, världen!

 • Så fick vi då en regering till slut - och i det allra sista avsnittet av regeringsbildardramat så stod för ovanlighetens skull Vänsterpartiet i fokus.

  Vår reporter Katarina von Arndt följde de sista skälvande turerna i riksdagen under veckan.

 • I morgon ska premiärminister Theresa May presentera sin plan B i parlamentet. Problemet för May är att hon helt tappat kontrollen över Brexitprocessen och ännu värre kommer det bli, enligt professorn i statsvetenskap Robert Hazell vid University College London.

 • Israeliska TV-serier är bland de mest framgångsrika över hela världen. Nu har Netflix köpt den populära serien Shtisel som utspelar sig i en för många okänd värld - bland de ultra-ortodoxa.

  Reporter: Cecilia Uddén Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent

  TV-serien Shtisel har tidigare visats på Axess TV för svensk publik, vilket inte framgick av reportaget.

 • I veckan hamnade hyresrätten i hetluften när Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt krävde att regeringen backar kring förslaget om friare hyressättning – en av Centern och Liberalernas 73 punkter i överenskommelsen med Socialdemokraterna. Den stora frågan: marknadshyror eller inte?

 • 30 efter Berlinmurens fall söker sig ännu många människor till säkerhetstjänsten Stasis arkiv för att läsa sina personakter eller ta reda på vem som angav dom eller deras familjer.

 • De nya hoten
  9:19 min

  Desinformation, terroristangrepp, klimatförändringar.

  På flera fronter har hoten mot Sverige förändrats. Och därmed kraven på att se över landets beredskap.

 • Litteraturprofessorn Martin Kylhammar har hittat undangömd, hittills oläst dokumentation, som ger en helt ny bild av framför allt Heidenstams sista 20 år, och hans passionerade kärlekshistoria med den 33 år yngre danskan Kate Bang.

 • För många i Danmark är begreppet "flexicurity" välkänt och välkommet. Arbetgivarna, regeringen och facket står enade bakom systemet, men i Sverige är inte minst LO emot själva grundtanken.

  Lena Bejerot har besökt Köpenhamn.

  (I versionen som sändes i radio gjordes en jämförelse med Island som har en större rotation än Danmark när det gäller de som byter jobb. Där angavs att Island var med i EU vilket är felaktigt.)