Om Notturno

Notturno är ett program som sänds under sex timmar varje natt, helgnätter såväl som ”vanliga” nätter. Här hör du god klassisk musik – alla tiders alla genrer, från Palestrinamässor till nyskrivna violinsonater.

Notturno sänder bara hela musikstycken. Det finns till och med plats för väldiga Brucknersymfonier, och ibland kompletta operor. Information om musiken som sänts och vad som kommer att sändas hittar du i spellistorna på EBU:s hemsida. En länk till spellistan finner du högst upp på sidan.

Hela Europa lyssnar

I Notturno får vi höra inspelningar som inte finns någon annanstans, varken på cd eller strömningstjänster. Hur är detta möjligt? Notturno ingår i det europeiska radiosamarbetet ”Euroclassic Notturno” som produceras av BBC i London. Våra engelska kollegor samlar och sätter samman Notturnonätterna av musik från alla Europas radiostationer. Sveriges Radio bidrar med våra bästa inspelningar.

Det är även BBC som sköter spellistorna till Notturno därav de engelska namnet på musikverken. Man vänjer sig vid detta – och det internationella anslaget i Notturno kan vara lite roligt att tänka på. En nattjobbande lyssnare nere i Bratislava eller en nattuggla i Barcelona hör samma sopran samtidigt som vi!

Vår signatur

Notturnos signatur är: Sjunde satsen; Madrigalnocturne ur Darius Milhauds Blåssvit La cheminée du roi René.

Notturno presenteras av Ann Persson, Mari Tuulikari och Birgitta Forsberg.

Kontakta oss på p2natt@sverigesradio.se

Sänds alla nätter 24.00