Riksdagen i P1 – Om politiken bortom dagsrapporteringen

I dokumentärprojektet ”Riksdagen i P1” har reportrarna Amanda Glans, Erik Hedtjärn och Hugo Lavett följt några politiker i Sveriges Riksdag sedan valet 2010. Ett arbete som resulterat i Stora journalistpriset och nu fortsätter genom i en ny mandatperiod.

Serien följer några riksdagsledamöter i den unikt komplicerade politiska situationen som råder i Sveriges Riksdag där en koalitionsregering ska få igenom sina förslag utan att ha riksdagsmajoriteten bakom sig - och med ett extremt parti som ingen annan vill förhandla med.

Arbetet presenterades först i serien Riksdagen 100 dagar som sändes i januari 2011.

Senare följde dokumentären Partiledaren om Håkan Juholts väg till partiledarposten. För den fick reportrarna Stora Journalistpriset som Årets berättare 2011.

Därefter följer tre dokumentärer om ledamöterna och deras liv: Partiledaren och kandidaten, Kent och Abir och nu den avslutande delen Ledamöternas bittra tårar.

Nedan kan du lyssna på alla dokumentärerna. Den senaste delen, Alla tar ansvar, berättar historien om den kaotiska inledningen på den nya mandatperioden, med budgetkris, extraval och decemberöverenskommelse. Den sänds första gången på den dag då valet skulle hållits 22 mars 2015.