Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/teknisk-support/
Navigera till innehåll

Recept i Meny: Dessert

  • Friterad banan i botten på skålen, sen på med såsen och så rostade sesamfrön.

    Mole de platano, friterad matbanan med mole

    • Matbananer som i Guatemala

  • Mormors risgrynspudding serveras med smör.

    Karolina Ramqvists mormors risgrynspudding

    • Mat är kärlek. Kärlek är mat. Samtal med Karolina Ramqvist.

  • Svenska plommon från Österlen.

    Plommonpaj med smördeg

    • Ninas plommonmarmelad med stjärnanis

  • Svenska plommon från Österlen.

    Kirstens plommonpaj

    • Vart tog de svenska plommonen vägen?

  • Saffran- och kardemummaglass med lingon och kanderade valnötter.

    Saffran- och kardemummaglass med lingon och kanderade valnötter

    • Adventsgryta med gårdagens bröd

  • Sommar-/kalastårta med botten av sockerkaka och maräng och grädde emellan.

    Efterrätt: Kalastårta med kaffe

    • Farmor Agnes dukar upp till kalas!

  • Gårdsbageriet i öre

    Picknicktårta

    • Norrlandsresan - Sara Werners kanelbullar av surdeg

  • Hallonpaj hos Costas

    Hallonrutor med persika, citron & lavendel

    • Norrlandsresan - Knepen för det perfekta kaffet

  • Blana från getfarmen i sörmjöle

    Blana

    • Norrlandsresan - Korvmakarnas bästa grilltips - fem recept till sommaren

  • Rabarber toscapaj

    Rabarbertoscapaj i långpanna

    • Norrlandsresan - Korvmakarnas bästa grilltips - fem recept till sommaren

  • Agnes Larsson Stormgaard använder gärna syrén i creme anglaise.

    Blommig Creme Anglaise

    • Mat med blommor och blader

  • Pannkaka med äpple och morötter från Tegneby

    • Hitta mathistoria från din trakt

  • Rökta kapslar med svart kardemumma, och vanliga kardemummakärnor av den sort som vi använder mest i Sverige. Och som ska användas i kulfin.

    Kulfi på enkelt vis

    • Kanel och kardemumma – så älskade att de nästan känns svenska

  • Jordgubbstiramisu, en tårta på ett fat med fot.
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Jordgubbstiramisu

    • Meny Norrlandsresan - Norrlands Tapas

  • En marängtårta med grädde och jordgubbar.
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Somrig Pavlova med Jordgubbar & Polkagrisar

    • Meny Norrlandsresan - Sommarfika

Programbild för Meny

Om Meny

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Torsdag 10.04, repriser fredag 01.32 och tisdag 21.03

E-post

  • meny@sverigesradio.se

Följ via

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Prenumerera

  • Poddradio(xml)
  • RSS(text)
Hjälp med att prenumerera
Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Besök vårt forum för teknisk support
Till startsidan
Tillbaka till toppen

Copyright Sveriges Radio 2023

Ansvarig utgivare: Nina Glans

Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 10510 Stockholm - växel: 08-784 50 00

Fler besöksadresser