Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/teknisk-support/
Navigera till innehåll

Recept i Meny: Fisk

  • Konjaksgravad lax i påse. Gravad idag är inte det samma som förr i tiden.

    Konjaksgravad lax i påse

    • Gravad pilgrimsmussla med grapefrukt

  • Makrill röks i en vanlig grill med lock, här med lite alspån och enris.

    Rökt makrill med strandörter, inlindad i tång

    • Mat från strandkanten

  • Förrätt: Kokt potatis med dill, inlagd sill och dillcrème

    • Farmor Agnes dukar upp till kalas!

  • Fisk Stina inläggningar, gravning, rökning och goda röror till …Fiskar strömming maj-juni, åter i hamn på förmiddagen

    Smörgåstårta med lax, ägg & räkor

    • Norrlandsresan - Strömming, sill och smörgåstårta på Gamla Salteriet

  • Fisk Stina inläggningar, gravning, rökning och goda röror till …Fiskar strömming maj-juni, åter i hamn på förmiddagen

    Stinas Strömmingsceviche

    • Norrlandsresan - Strömming, sill och smörgåstårta på Gamla Salteriet

  • Sillbullar med korintsås och kokt potatis

    • Så kokar du potatis – jo, det finns saker att lära sig!

  • Rökt fiskröra.
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Rökt fiskröra

    • Meny Norrlandsresan - Norrlands Tapas

  • Separata skålar med lax, avocado och syrade grönsaker.
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Laxsallad med coleslaw & picklad rödlök

    • Meny Norrlandsresan - Picknick

  • En ljus brödlimpa som är fylld med grönsaker och charkuterier är skuren i hälften på mitten så man ser innehållet. Den ligger på en skärbräda i trä.
    Meny - Inlandsbanan

    Recept: Fyllt picknickbröd

    • Meny Inlandsbanan Arvidsjaur

  • Surströmmingsklämma
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Surströmmingsklämma a la Tobbe

    • Recept: Hajkbanan

  • Sotare på elden
    Meny - Norrlandsresan

    Sotare på elden

    • Recept: Hajkbanan

  • Helstekt Fjällröding
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Helstekt Fjällröding

    • Recept: Varmt ostbröd på elden (Crack bread)

  • Kräftor som kokas i kryddig buljong.

    Crawfish boil Heta cajunkräftor

  • Klassiska tillbehör är majs och potatis med rött skal. Svamp och vitlök är också vanligt. Kanin och träskråtta hör till ovanligheterna men är inte omöjligt.

    Kräftforskaren Ray McClains crawfish boil

  • Stekt salt sill med löksås

    • Pesce in saor – Inlagd fisk från Venedig

Programbild för Meny

Om Meny

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Torsdag 10.04, repriser fredag 01.32 och tisdag 21.03

E-post

  • meny@sverigesradio.se

Följ via

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Prenumerera

  • Poddradio(xml)
  • RSS(text)
Hjälp med att prenumerera
Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Besök vårt forum för teknisk support
Till startsidan
Tillbaka till toppen

Copyright Sveriges Radio 2023

Ansvarig utgivare: Nina Glans

Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 10510 Stockholm - växel: 08-784 50 00

Fler besöksadresser