Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/teknisk-support/
Navigera till innehåll

Recept i Meny: Fläskkött

  • Siumai toppade med fiskrom, serverat med pakchoi smaksatt med ostronsås, sesamolja och soja. Te som dryck.

    Siumai, ångad fläsk- och räkdumpling

    • Cheung fun, ångade risnudelrullar med svamp

  • Dubbelt så mycket grönsaker som vanligt i denna köttfärssås.

    Joel Åhlins köttfärsås med dolda grönsaker

    • Köttfärssås-semla

  • Plommonspäckad fläskhare med potatis, gräddsås och gröna bönor.

    Huvudrätt: Kokt potatis med plommonspäckad långhare, gräddsås, pressgurka, haricotsverts, röd- eller svartvinbärsgelé

    • Farmor Agnes dukar upp till kalas!

  • Korvar, rökta revbensspjäll och glaze.

    Sommarens godaste picknickmacka

    • Norrlandsresan - Korvmakarnas bästa grilltips - fem recept till sommaren

  • Bullsihop från Vartofta-Åsaka

    • Hitta mathistoria från din trakt

  • Köttbullar med citron

    • Kyckling i citronsås

  • Grillad och uppskuren fläskkarré på en skärbräda.
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Sesammarinerad fläskkarré med Miras specialsås

    • Meny Norrlandsresan - Grilla

  • Kocken Stefan Ekengren gör köttbullar med krossad is.

    Stefan Ekengrens köttbullar med krossad is

    • Köttbullar, köttbullar, köttbullar!

  • Mathias Dahlgren bjuder på enkla recept för vardagar.

    Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost

    • I huvudet på en stjärnkock

  • Kocken Stefan Ekengren friterar grisfötterna.

    Krispiga grisfötter med tartarsås

    • Meis kinesiska grisfötter

  • Färdiga kinesiska grisfötter.

    Meis kinesiska grisfötter

    • Julmaten som försvann - på jakt efter grisfötter och tunga

  • En ljus brödlimpa som är fylld med grönsaker och charkuterier är skuren i hälften på mitten så man ser innehållet. Den ligger på en skärbräda i trä.
    Meny - Inlandsbanan

    Recept: Fyllt picknickbröd

    • Meny Inlandsbanan Arvidsjaur

  • NIna Frogneborn, Emma Kolback och Maria Zihammou bjuder på sina bästa kåltips.

    Karljohansgryta

    • The story of kål

  • Så här ska palt ätas! Med smör och lingonsylt i groparna och fläsket utanför.

    Pitepalt

    • Palt – den grå guldklimpen. Och vi testar vegoburgare för köttälskare.

  • Kolbullar med rårörda lingon
    Meny - Norrlandsresan

    Recept: Kolbullar med rårörda lingon

Programbild för Meny

Om Meny

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Torsdag 10.04, repriser fredag 01.32 och tisdag 21.03

E-post

  • meny@sverigesradio.se

Följ via

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Prenumerera

  • Poddradio(xml)
  • RSS(text)
Hjälp med att prenumerera
Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Besök vårt forum för teknisk support
Till startsidan
Tillbaka till toppen

Copyright Sveriges Radio 2023

Ansvarig utgivare: Nina Glans

Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 10510 Stockholm - växel: 08-784 50 00

Fler besöksadresser