Alling i P1

Måndag 9 augusti till torsdag 12 augusti 2010 kl 15.03

Daniel Alling har under tre års tid bevakat det stora landet i väst och har haft New York som hemstad.

Innan Daniel blev New York-bo för Sveriges Radios räkning, arbetade han på Radiosporten. Ett jobb han trivdes så bra med att han ämnar återvända till sportredaktionen nu när han flyttat hem till Sverige igen.

Daniel Alling har nyss fyllt 40 år, men än luktar det inte så mycket kris. Han känner sig nämligen så pass trygg i sig själv att han valde en herrgårdsvagn när det var dags att köpa ny bil. Istället för den där carbrioleten han också tittade på.

I Alling i P1 hamnar den amerikanska mediedominansen under luppen. Vi frågar oss hur det kommer sig att amerikanska TV-serier är så förbaskat bra och vi ger oss även ut på jakt efter den amerikanska folksjälen.

Men det blir inte bara USA. Bland annat står även diverse livskriser på schemat. För även om han aldrig köpte den där taklösa bilen närmar sig ändå 40 med stormsteg och hur går det när man helt plötsligt, mitt i livet ska flytta hem och börja på ny kula?

På torsdag bjuder Daniel Alling in till telefonväkteri. Då är alla frågor och funderingar om USA och veckans program välkomna.

Men du får gärna höra av dig med frågor redan nu! 

Mejla till: korrespondenterna@sr.se

Eller, lämna din fråga på korrespondenternas telefonsvarare: 08-784 30 22