Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/teknisk-support/
Navigera till innehåll

Meny med Tomas Tengby

Meny tittar djupt i grytorna. Med reportage, intervjuer och betraktelser. Det finns så mycket att berätta om mat och dryck. Vi går tillbaks i historien, beskriver samtiden och kikar in i framtiden. Vi berättar om råvaror och maträtter. Om matens väg från första grodden till den hamnar i vår kasse. Om traditioner och utveckling. Vi ger den stora bilden och tillåter oss också att nörda till det riktigt ordentligt då och då.

  • Benoits degblandare är ganska stor.

    Benoit Ducoins baguettedeg

    • Hemligheten med baguetten

  • Risnudelrullar: Färdiga för servering. En varm söt cheung fun-sås har hällts över.

    Cheung fun, ångade risnudelrullar med svamp

    • Siumai, ångad fläsk- och räkdumpling

  • Siumai toppade med fiskrom, serverat med pakchoi smaksatt med ostronsås, sesamolja och soja. Te som dryck.

    Siumai, ångad fläsk- och räkdumpling

    • Cheung fun, ångade risnudelrullar med svamp

  • Friterad banan i botten på skålen, sen på med såsen och så rostade sesamfrön.

    Mole de platano, friterad matbanan med mole

    • Matbananer som i Guatemala

  • Mormors risgrynspudding serveras med smör.

    Karolina Ramqvists mormors risgrynspudding

    • Mat är kärlek. Kärlek är mat. Samtal med Karolina Ramqvist.

  • Philipps kastanjesoppa.

    Kastanjesoppa

  • Konjaksgravad lax i påse. Gravad idag är inte det samma som förr i tiden.

    Konjaksgravad lax i påse

    • Gravad pilgrimsmussla med grapefrukt

  • Grapefruktsalsa

    • Gravad pilgrimsmussla med grapefrukt

  • Gravad pilgrimsmussla. Serveras gärna med grapefruktsalsa.

    Gravad pilgrimsmussla med grapefrukt

    • Julens metoder – grava, rimma och luta

  • Bruschetta med avokado och saffran. Oväntat och gott!

    Bruschetta med avokado och saffran

    • Gunnel odlar saffran i trädgården

  • En snabb bondomelett med det som finns tillgängligt. Här med svamp, purjolök, tomat - och överbliven potatis.

    Bondomelett

    • Stefan Ekengren: Gaffelmos är livet!

  • Skånsk potatis, som stuvad potatis med senap.

    Skånsk potatis

    • Stefan Ekengren: Gaffelmos är livet!

  • Världens godaste tomatsallad, enligt Emma Hamberg. Publicerad i hennes bok Au pif.

    Emma Hambergs "världens bästa tomatsallad"

    • Emma Hamberg: Ät tillsammans och lev längre

  • Caesardressing med yoghurt

    • Så smakar den äkta caesarsalladen

  • Så ser den ut. Caesarsallad original. Ganska långt från det vi är vana vid.

    Caesarsallad på Hotel Caesar i Tijuana

    • Så smakar den äkta caesarsalladen

Programbild för Meny

Om Meny

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Torsdag 10.04, repriser fredag 01.32 och tisdag 21.03

E-post

  • meny@sverigesradio.se

Följ via

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Prenumerera

  • Poddradio(xml)
  • RSS(text)
Hjälp med att prenumerera
Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Besök vårt forum för teknisk support
Till startsidan
Tillbaka till toppen

Copyright Sveriges Radio 2023

Ansvarig utgivare: Nina Glans

Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 10510 Stockholm - växel: 08-784 50 00

Fler besöksadresser