• Som vanligt är det fokus på hitmusik denna onsdagstimme i populär.
  Vanligtvis brukar vi sända flipp eller flopp men idag fokuserar vi istället på att summera 2011 års radiohits i en hitsspecial.

  Nämligen Linda Nordeman som är musikläggare på P3 och lyssnar på extremt mycket hits dagligen..
  Och Anton Almqvist som förutom att vara publikombudsman i flipp eller flopp även driver en klubb som nästan bara spelar hits.

  Lina och Anton sammanfattar årets hit-musik med ett ord!

  Internationella hitåret har dominerats av....

  Vad har dominerat P3s musikutbud under året.

  Vad Anton och Linda lyssnat allra mest på under 2011.

  Vad har vi att se fram emot 2012...


   

 • Bakom de flesta låtar som produceras sitter alltid en rätt osynlig musikproducent.
  Musikproducenten Patrik Berger har producerat musik för alla möjliga svenska artister.

  Vår reporter Sofia Thermaenius hälsade på musikproducenten Patrik Berger i hans lilla musikstudio fullproppad med intrsument på Södermalm.

  Han berättade om vägen till att bli producent som inte var helt sprikrak....

 • Igår offentliggjordes de nominerade till grammisgalan 2012. P3 nyheters reporter Guled Abdullahi var där och han kommer till vår studio och ger oss en rapport från nomineringsgalan och mingelintervjuer med Ola Salo och September!


 • Igår var det stor presskonferens här i sthlm där det vimlade av massa svenska musiker.
  Anledningen var ju att vi på P3 presenterade de nominerade artisterna till P3 Guld-galan. Vår reporter Anton Almqvist for iväg till presskonferensen för att snacka med dom nominerade och höra om det egentligen betyder något att vinna ett pris som musiker.


 • Efter tio år som band släpper Borlänges rockstolthet Mando Diao skivan Greatest Hits volume 1 i januari. Förutom att innehålla hits som The band och Dance with somebody kommer den innehålla nyskrivet material. Det första smakprovet är den nya singeln Christmas could have been good som släpptes häromdagen. Idag kommer Björn Dixgård och Mats Björke från Mando Diao till vår studio för att prata minnen från karriären och såklart hur dom kommer fira julen!


 • Dom fick Patti Smith att gråta på Polarpris-galan tidigare i år och har spelat in musik med Bright Eyes och Jack White från White stripes. Vi pratar såklart om systrarna Clara och Johanna Söderberg som tillsammans utgör bandet First aid Kit. Under hösten och vintern har de varit på två olika USA-turneeér. Förra veckan var de tillfälligt hemma i Sverige för tre spelningar och vår reporter Marcus Morey-Halldin tog med sig en världsatlas och stämde träff med systrarna för att kolla vart i världen dom ska åka härnäst.


 • Idag har vi besök av svenska poporkestern Hoffmaestro. Dom har ett nytt projekt på gång inför  nämligen att skapa en låt tillsammans med alla som vill vara med. Idag berättar dom allt om projektet och givetvis passar vi på att snacka lite om vad mer som är på g för bandet.
  Vill du vara med och bidra?
  Kolla in hemsidan där du gör musiken • Niki & the Dove är en duo bestående av stockholmaren Gustaf Karlöf och göteborgaren Malin Dahlström. Bandet fick sitt genombrott förra året med singeln Dj ease my mind. Men i år har dom tagit klivet till större scener och turnerat flitigt i England. Dessutom har dom fått amerikanskt skivkontrakt och debutalbumet kommer i vår. Men idag är dom hos oss och berättar om sin musik!


 • - Ska ni ha besök av Labyrint, vad har dom gjort nu? Så undrade en leende Ramin P3 Nyheter när han hörde att vi skulle få besök av reggaegruppen från Uppsala. Han träffade nämligen Labyrint i våras när det var stora rubriker om att dom fått inställda spelningar på grund av sina texter. Sedan dess har mycket hänt för bandet, förutom att bli hett debattämne har dom hunnit släppta två eps och singeln Kärleken har spelats flitigt på P3. Idag kommer dom till vår studio för att snacka albumdebuten Labababa som släpps idag!

 • Professor Green är londonrapparen som legat etta på englandslistan med singeln Read all about it som vi nyligen testade i Flipp eller flopp. Professor Green släppte nyligen albumet At your inconvenience och vår reporter Sara Kinberg träffade nyligen professorn för att prata om hans musik, tiden då han sålde droger och saknaden av hans bortgångna far.


 • I veckan släpptes Rihannas sjätte album på lika många år(!). Skivan Talk that talk har blivit hyllad av kritiker och många är förvånade över att Rihanna lyckats ha så hög kvalité under ännu ett album. MEN många har höjt på ögonbrynen på grund av dom explicita texterna som innehåller MASSA sex!
  Vår reporter Marcus Morey-Halldin har närstuderat plattan och Rihannas framgångar.