Nyheter från Hansons Hörna

 • Ljudkrönika

  Förra säsongen var Micke Carlsson tränare i Nynäshamn. Han var med om att ”rädda” Nynäshamn från spel i förra årets kvalserie till division 1. Den här säsongen blev han tränare i Väsby som överraskande ramlade ur Ettan förra säsongen. Micke Carlsson har tillsammans med Göran ”Tjorven” Lindqvist haft följande mål.

  Utveckling är något som Tjorven och jag tänker varje stund vi pratar hockey. Att utvecklas och att vilja utvecklas är det viktigaste energitillskottet för ett lag. Givetvis har vi under veckan jobbat vidare med det konstruktiva spelet.

 • De två matcherna i sjätte och avslutande omgången i kvalserie D gällde inget då kvalserien avgjordes redan i omgång 5. Botkyrka blev klar för spel i Ettan nästa säsong redan efter fyra omgångar. Väsby blev klar efter fem omgångar.

  Årets kvalserie för grupp D innehöll bara fyra lag då Nynäshamn drogs sig ut kvalserien på grund av ekonomiska svårigheter. När det bara blev fyra lag blev det också bara sex omgångar.

  Jag väljer att göra en kort summering av de fyra lagen och redovisar endast resultatet för den sjätte omgången.

 • När två omgångar återstår att spela är Botkyrka redan klar för spel i Ettan nästa säsong. Väsby, Bajen Fans och Värmdö slåss om den återstående platsen för att ta steget upp till Ettan igen. Väsby har ett extra bra utgångsläge. Laget möter på bortais Värmdö som är piskade att vinna för att inte försvinna.

  Bajen Fans har det dubbelt svårt. Laget måste på bortais slå Botkyrka, som inte förlorat någon match denna säsong i sin hemmahall. För Bajen Fans räcker det inte med vinst utan laget måste förlita sig på att Värmdö vinner sin match mot Väsby annars blir det spel i Tvåan även nästa säsong.

  Kommer matcherna i sista omgången att gälla något?

 • Ljudkrönika

  Förra säsongen åkte Botkyrka ur division 1. Avgörandet kom i sista omgången i kvalserien till Ettan. Det var Värmdö som ”spelade” bort Botkyrka. I årets kvalserie kan det bli ombytta roller när Botkyrka vinner båda matcherna mot Värmdö, där segern i den andra matchen innebar att Botkyrka är klara för spel i division 1 trots att två omgångar återstår.

  När laget flyttades ner var Micke Österblom lagets tränare. Nu har han fört laget tillbaka till Ettan igen.

 • När halva serien var spelad, hade både Botkyrka och Väsby, skaffat sig ett så bra utgångsläge, att platserna i Ettan skulle kunna bli klara redan i omgång 4.

  Förutsättningarna var mycket enkla. Om Väsby vinner sin hemmamatch mot Bajen Fans och Botkyrka sin bortamatch mot Värmdö så var saken klar.

  Botkyrka lyckades ta sin fjärde raka seger och är redan nu klara för spel i division 1 nästa säsong.

  Väsby lyckades ”bara” få en poäng i sin match mot Bajen Fans vilket gör att laget får vänta på sin plats i Ettan till på onsdag eller söndag.

 • Inför tredje omgången i kvalserien till division 1 var ställningen följande.  Botkyrka har full pott med 6 poäng. Väsby med en seger och en förlust står på 3 poäng. Värmdö har 2 poäng som laget tog mot Bajen Fans. Bajen Fans har bara lyckats få 1 poäng som de fick i matchen mot Värmdö.

  Kvalgruppen till serie D består endast av 4 lag, så när denna tredje omgång är spelad är också halva serien spelad. Botkyrka och Väsby har skaffat sig ett bra utgångsläge. Är båda lagen på väg tillbaka till Ettan igen efter en säsong i Tvåan?

 • Inget av de tre lagen från serie D som hade chans att ta sig till kvalserien till Allsvenskan lyckades ta sig vidare. Åker föll bort först när Enköping på bortais vann den avgörande matchen i play off 1. Wings som gick direkt till Play off 3 föll stort i två matcher mot Olofström

 • I första omgången fick Botkyrka 3 poäng, Värmdö 2 poäng, Bajen Fans 1 poäng medan Väsby blev utan poäng.

  I andra omgången blev det två jämna matcher som båda slutade med uddamålsvinst med 4-3. Botkyrka tar sin andra raka seger genom vinst på bortais mot Bajen Fans. Väsby tar sina första poäng när laget i hemmahallen vinner mot Värmdö.

  Det var nära att båda matcherna skulle gå till förlängning. Det visar att serien kommer att bli mycket jämn. Botkyrka med två raka vinster har skaffat sig ett utmärkt läge för att ta sig tillbaka till Ettan igen.

 • I AllEttan Mellan lyckades både Nyköping och Wings kvalificera sig direkt till Play off 3.                                                                                                                  

  Det som är bra med detta är att lagen bara behöver övervinna det sista hindret för att ta sig till Kvalserien till Allsvenskan

  Det som är dåligt och den stora nackdelen är att lagen får dålig matchträning i mellanperioden från det AllEttan är färdigspelad 19 februari till Play Off 3 som startar 7 mars. Det är ett uppehåll på 17 dagar. Av de fyra lagen som gick in i play off 3 var det bara Vita Hästen som lyckades kvittera till 3-3 mot Karlskrona när det var 20 sekunder kvar av matchen och fick till en förlängning. I förlängningen avgör Karlskrona efter dryga nio minuter.

  De båda lagen från serie D Nyköping och Wings förlorade båda stort och får försöka ladda om ordentligt till på fredag då returmatcherna spelas på hemmais och inför storpublik i båda hallarna.

  OLOFSTRÖM – WINGS                    8 – 2  ( 2-1 3-1 3-0 ) 

  KALLINGE/R-BY – NYKÖPING        8 – 3  ( 2-2 4-0 2-1 )

  ASPLÖVEN – KIRUNA                      2 – 1  ( 0-0 1-1 1-0 )

  KARLSKRONA – VITA HÄSTEN      4 – 3  ( 1-0 2-1 0-2 1-0 )

 • När alla turer var klara, så blev det till slut fyra lag som försöker ta sig tillbaka till division 1 igen genom att spela i kvalserie D. De fyra lagen är Botkyrka, Väsby, Värmdö och Bajen Fans och serien spelas i sex omgångar.

  Värmdö, som är det enda laget från division 1, skall försöka kvala sig kvar och Bajen Fans, som vill upp ytterligare ett snäpp i seriesystemet, möttes i första omgången.

  Botkyrka som flyttades ner från Ettan förra säsongen vann AllTvåan mötte Väsby som också flyttades ner från Ettan och nu kom tvåa i AllTvåan.

 • Huddinge var ytterst nära att ta sig till Play off 3 men två förluster på bortais mot Asplöven uppe i Haparanda satte punkt för säsongen 2011/2012.

  Huddinge som inte lyckades ta sig till AllEttan Mellan gör en mycket värdig avslutning genom att först slå ut Hudiksvall i Play off 1 och därefter vinna den första matchen mot Asplöven. I match nummer två i Arena Polarica stod det 2-2 ända till det var knappa tre minuter kvar av sista perioden. Asplöven avgjorde då matchen genom att göra 3-2 efter att Huddinge några minuter tidigare missat två fina frilägen. 

  ASPLÖVEN – HUDDINGE      4 – 2  (1-1, 1-1, 2-0)  (3/3)
  ASPLÖVEN – HUDDINGE      5 – 1  (2-0, 0-1, 3-0)  (4/3) 

 • Huddinge är det stora glädjeämnet i hockeyn i Stockholm just nu. Förra veckan slog laget ut seriesegraren i serie C i Play Off 1. Huddinge förlorade första matchen i sin hemmahall mot Hudiksvall, men vann därefter två spännande matcher upp i Hudiksvall och gick vidare till Play Off 2.

  Huddinge lottades mot Asplöven från Haparanda och fick starta med hemmamatch igen.

  770 personer kom till Björkhemshallen för att heja fram sitt lag. De fick se en spännande match där hemmalaget lyckades kvittera Asplövens ledning två gånger och därefter vinna i förlängningen.

 • Årets kvalserie D är nu lottad. Förbundet avvaktade play off-matchen mellan Bålsta och Sollentuna innan de bestämde sig för vilka lag som skulle placeras i grupp D. Bålsta vann i två raka matcher mot Sollentuna och då laget tidigare spelat i serie C placerades laget åter i den gruppen.

  Nynäshamn som kom sist i Fortsättningsserien avstår från att försöka kvala sig tillbaka till Ettan. Det blir således bara fyra lag i grupp D. De fyra lagen är Värmdö, Botkyrka, Väsby och Bajen Fans. 

  Serien startar söndagen den 4 mars med följande matcher: Botkyrka–Väsby och Värmdö–Bajen Fans Hockey. 

 • Inför sista omgången i AllTvåan var Botkyrka och Väsby redan klara för spel i kvalserien till division 1. Kampen om en tredje direktplats stod mellan Bajen Fans på 35 poäng och Bålsta på 34 poäng.

  Bajen Fans och Bålsta möttes i den sista omgången där en poäng räckte för Bajen Fans. Det blev fullsatt i M/B hallen och Bajen Fans vann med 4-0. Bålsta får en extra chans att ta sig till kvalserien i ett Play off mot Sollentuna som vann Fortsättningsserien i division 2.

  I veckans sammanfattning intervjuas tränarna Mikael Österholm (Botkyrka), Micke Carlsson (Väsby) och lagkaptenen i Bajen Fans, Tomas Lindgren.

 • Huddinge förlorade den första matchen i play off 1 när Hudiksvall vann med 4-1. I det läget var det inte många som trodde att Huddinge skulle kunna ta sig vidare till play off 2. För detta fodrades att Huddinge skulle vinna två matcher i rad i Hudiksvalls hemmahall.

  Huddinge lyckades vinna match nummer två med 4-3 där Jimmy Jensen gjorde sitt andra mål 2.31 in i period 5. Det måste således till en avgörande match.

  Huddinge lyckades vinna den avgörande matchen genom vinst med 3-2 men denna gång under ordinarie speltid. Huddinge har tagit sig till play off 2!