Programchef till SR Sisuradio
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
31 augusti 2018

Sveriges Radio Sisuradio söker en kvalitetsmedveten, förändringsbenägen och lyhörd programchef som brinner för public service och minoritetsjournalistik. Mediekonsumtion och sverigefinska publikens intresse och behov av radio på eget språk är mitt i en förändring. Ditt uppdrag blir att jobba strategiskt med förändringsarbete i ledningsgruppen och operativt leda och stötta Sisuradions medarbetare till programförnyelse både analogt och digitalt.

Sveriges Radio Sisuradio är huvudsakligen en finskspråkig kanal inom Sveriges Radio med reportrar i Stockholm och 14 orter i landet. Vi sänder nyheter, samhällsprogram, kulturprogram och musik för både barn och vuxna. Vi sänder i både FM och DAB, gör innehåll på webb och i mobilen och är tydligt närvarande på sociala medier. Publiken ska erbjudas relevant, nyskapande och agendasättande innehåll. Ett av målen är att nå nya lyssnare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter utöver programutveckling
• utveckla samarbetet inom Sisuradio och mellan Sisuradio och andra redaktioner inom Sveriges Radio
• personalansvar för ett 20-tal medarbetare både i Stockholm och flera orter runtom i Sverige
• budgetansvar inom det egna ansvarsområdet
• utveckla kanalens digitala strategi i samarbete med kanalens digitala producent
• koordinera återkoppling till underställd personal

Kvalifikationer
• du har varit chef eller arbetsledare för en redaktionell arbetsplats och har journalist-/medieutbildning eller motsvarande är ett krav
• bred journalistisk erfarenhet och uppdaterad kunskap om medieutvecklingen är ett krav
• kunskap om den sverigefinska publiken och minoritetsmedia är ett krav
• erfarenhet av att använda digitala plattformar och sociala medier i redaktionellt arbete är ett krav
• behärska finska och svenska språket väl i tal och skrift
• chefs-/arbetsledarutbildning är meriterande

Som person är du samarbetsinriktad, tydlig och stabil. Du utövar coachande ledarskap och har god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och TV-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tillträde snarast möjligt.  Du är direkt underställd kanalchefen och ingår i kanalens ledningsgrupp.

Ansökan 
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan och CV senast 2018-08-31. 

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Anne Sseruwagi, kanalchef, 070-588 72 81. För frågor kring din ansökan kontakta Riikka Heinola, HR-partner, 08-784 97 62.

Fackliga frågor besvaras av Maynie Rantala, SJF, eller Tomi Lehikoinen, Unionen, och nås via växeln 08-784 50 00. Representant för SACO nås via via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".