Nyhetschef till SR Sisuradio
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
31 augusti 2018

Vi söker en förändringsledare med ett starkt journalistiskt driv och erfarenhet av minoritetsjournalistik. Du brinner för public service och för att få utveckla våra nyheter och agendasättande journalistik med ljudet i fokus analogt och digitalt.

Sveriges Radio Sisuradio är huvudsakligen en finskspråkig kanal inom Sveriges Radio med reportrar i Stockholm och 14 orter i landet. Sisuradio sänder nyheter, samhällsprogram, kulturprogram och musik för både barn och vuxna. Vi sänder i både FM och DAB, gör innehåll på webb och i mobilen och är tydligt närvarande på sociala medier. Publiken ska erbjudas relevant och nyskapande innehåll. Ett av målen är att nå nya lyssnare.

Ditt uppdrag blir att jobba strategiskt med förändringsarbete i ledningsgruppen och operativt ansvara för Sisuradios aktualitetsjournalistik i nyheter och andra, främst direktsända program. Du ser till att Sisuradio även fortsatt är ledande vad gäller minoritetspolitisk kompetens som publiken och andra medier erkänner och uppskattar.

En av Sisuradios styrkor är journalistisk närvaro runtom i landet. Du ansvarar för att hela landet hörs och den journalistiska agendaplaneringen fungerar på både kort och lång sikt. Du driver kontinuerligt idéarbete och skapar förutsättningar för medarbetare att ta fram egna nyheter och granskande journalistik. Agendachefen arbetar tätt tillsammans med dagproducenter och bygger samarbeten med Sveriges Radios andra redaktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• personalansvar med medarbetarsamtal och lönesamtal för ett 20-tal medarbetare både i Stockholm och flera orter runtom i Sverige
• budgetansvar inom det egna ansvarsområdet
• utveckla kanalens digitala strategi i samarbete med kanalens digitala producent
• koordinera återkoppling till underställd personal
• planera, leda och utveckla nyhets- och aktualitetsarbetet i FM, på webben och i sociala medier i nära samarbete med producenter
• ansvara att publiceringsplaner görs på samtliga publiceringsytor och alla våra plattformar

Kvalifikationer
du har varit chef eller arbetsledare för en redaktionell arbetsplats och har journalist-/medieutbildning eller motsvarande är ett krav
erfarenhet av nyhetsarbete och stort intresse för samhälls- och minoritetsfrågor är ett krav
erfarenhet av att använda digitala plattformar och sociala medier i redaktionellt arbete är ett krav
behärska finska och svenska språket väl i tal och skrift
erfarenhet av granskande, konstruktiv journalistik är meriterande
chefs-/arbetsledarutbildning är meriterande
du har uppdaterad kunskap om medieutvecklingen och den sverigefinska publiken

Som person är du initiativrik, samarbetsinriktad och stabil. Du är duktig på att delegera ansvar, utövar coachande ledarskap och har god kommunikativ förmåga. Att medarbetarna finns på olika orter i Sverige ställer särskilda krav på förmågan att kunna skapa sammanhållning.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och TV-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tillträde snarast möjligt.  Du är direkt underställd kanalchefen och ingår i kanalens ledningsgrupp.

Ansökan
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan och CV senast 2018-08-31.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Anne Sseruwagi, kanalchef, 070-588 72 81. För frågor kring din ansökan kontakta Riikka Heinola, HR-partner, 08-784 97 62.

Fackliga frågor besvaras av Maynie Rantala, SJF, eller Tomi Lehikoinen, Unionen, via växeln 08-784 50 00. Representant för SACO nås via via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".