Kanalchef till P4 Kristianstad
Ort
Sista ansökningsdag
Kristianstad
31 oktober 2018

Vi söker dig, en erfaren ledare med hög publicistisk kompetens, som tillsammans med dina medarbetare vill utveckla P4 Kristianstad till landets bästa P4 kanal att lyssna till och att jobba på. Du har ett brett tänk vad gäller nyheter och underhållning samt förstår hur viktiga vi är i folks vardag. Du värnar om den lokala journalistiken med uppdraget att utveckla vass agendasättande nyhetsjournalistik och ett programskapande nära lyssnarna och det lokala samhället, såväl digitalt som i FM.

Som kanalchef är du ansvarig utgivare och publicistisk chef för all produktion på kanalen. Ditt arbete innebär att vårda och främja den goda arbetsmiljön som finns på kanalen samt utveckla våra program och vår journalistik så att P4 Kristianstad fortsatt skapar engagemang och nyfikenhet hos våra lyssnare.

Du kommer till en kreativ och glädjefylld redaktion med kompetenta och erfarna medarbetare. Tillsammans med dem skapar du förutsättningar för modern, agendasättande och lustfylld journalistik med ljudet i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarig utgivare och publicistisk chef för all produktion på SR Kristianstad
 • Ansvarar för att driva den publicistiska utvecklingen på alla plattformar; FM, webb och sociala medier 
 • Personal- arbetsmiljö- och budgetansvar 
 • Ansvarar för att kanalen samarbetar med andra kanaler och redaktioner inom område Syd och övriga företaget
 • Tillsammans med ledningsgruppen se till att medarbetarna får rätt kompetensutveckling
 • Företräda Sveriges Radio i samhällsdebatt och externa kontakter
 • Delta i Sveriges Radios företagsövergripande möten för chefer 

Bakgrund och kvalifikationer

 • Erfarenhet av operativt chefs- och/eller arbetsledaransvar för en redaktionell arbetsplats är ett krav
 • Van vid publicistiska diskussioner är ett krav
 • Journalistutbildning eller motsvarande är meriterande
 • Erfarenhet av public service är meriterande
 • Erfarenhet av att ta fram och genomföra strategier för att öka och stärka mångfalden är meriterande
 • Erfarenhet av utgivarfrågor är meriterande
 • Erfarenhet av att organisera arbetet i ledningsgrupp är meriterande
 • Erfarenhet av att utveckla medarbetare och programinnehåll utifrån ett målgrupps- och publiktänk är meriterande
 • Erfarenhet av publicistiskt arbete med journalistik på olika plattformar är meriterande
 • Anknytning till bevakningsområdet är en fördel 

Du är en tydlig och strukturerad person med förmåga att tänka strategiskt. Du vet hur man med god kommunikation får med sig alla i organisationen på nya arbetssätt och synsätt. Du ger dina medarbetare stöd och möjligheter att vara kreativa och ta eget ansvar. Du skapar engagemang och delaktighet och har en förmåga att ena leden och arbeta mot ett gemensamt mål. Du främjar jämlikhet och strävar efter att skapa mångfald i teamet och i programutbudet.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.  

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Kristianstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Vi vill ha din ansökan senast 2018-10-31.
 
Vill du veta mer?  
För frågor kring tjänsten kontakta Anna Stenberg, tillträdande områdeschef, tel 044-775 12 40. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön, HR Partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Gunilla Nordström, SJF, tel 040-666 56 03, Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08-784 15 82 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".