Programledare Godmorgon, världen! i P1 för tillsvidareanställning
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
4 november 2018

Godmorgon, världen! är P1:s veckomagasin, med fokus på utrikesfrågor, inrikespolitik och kultur- och samhällsfrågor.

Nu söker vi en ny programledare som tillsammans med redaktionen arbetar för att förvalta och förnya ett av P1:s mest uppskattade och avlyssnade program. I tjänsten ingår också att vara reporter varannan vecka. Även sidouppdrag, som t ex poddar, kan ingå i arbetet.  

Vi söker dig som är genuint intresserad av nyhets-, utrikes-, kultur- och samhällsjournalistik, och som vill ge publiken det lilla extra på söndagsmornarna i form av egna vinklar och perspektiv på veckans händelser. Du ska kunna leda Panelens inrikespolitiska diskussion med säker hand, kunna se och beskriva trender i tiden men också ha förmågan att ställa om i snabba nyhetslägen.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Gedigen programledarerfarenhet och vana vid direktsända nyhetsfokuserade
    program är ett krav
  • Längre journalistisk erfarenhet är ett krav
  • Bred allmänbildning är ett krav
  • Reportage-erfarenhet är ett krav
  • Erfarenhet av sociala medier är ett krav
  • Erfarenhet av utrikesjournalistik är meriterande
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, är ett krav
  • Språkkunskaper vid sidan av svenska och engelska är meriterande

Eftersom redaktionen idag till övervägande del består av kvinnor uppmuntrar vi särskilt manliga sökande.

Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i januari 2019
I tjänsten ingår även arbete på helger.

Godmorgon, världen! är en del av Ekoredaktionen.

Ansökan
Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt, dock senast den 4 november

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Nina Benner, gruppchef nina.benner@sverigesradio.se eller Klas Wolf-Watz, Publiceringschef Ekot, klas.wolf-watz@sverigesradio.se Båda nås också via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, tel. 08-784 28 84 jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Håkan Widman, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".