Ekot söker grafiker/bildredaktör
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
21 oktober 2018

Ekot är Sveriges Radios rikstäckande nyhets- och aktualitetsredaktion med närmare 200 medarbetare. Våra nyheter ska vara snabba, korrekta och opartiska. Nu söker vi en grafiker/bildredaktör till vår kreativa och glada digitala grupp. Som grafiker/bildredaktör på Ekot jobbar du med snabb nyhetsjournalistik i nära samarbete med sajtredaktörer och SM-redaktörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Producera bildmaterial till Ekots digitala plattformar.
 • Arbeta redaktionellt med bildhantering
 • Skapa och underhålla mallar för Ekots bildpubliceringar i sociala medier.
 • Stötta redaktionen i visuellt berättande.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker en idérik och säker nyhetsgrafiker för ett omväxlande jobb med många snabba leveranser. Du behärskar produktion av samtliga bildmedier, inklusive avancerad videoredigering, och har några års erfarenhet av att arbeta med sociala medier, gärna på en nyhetsredaktion. Du är van vid att samarbeta med många olika personer i en stor organisation och vill ta ett stort ansvar för hela Ekots visuella identitet. Som medarbetare är du strukturerad, målmedveten och självgående.

 • Mycket goda kunskaper i Adobes program för grafisk formgivning och videoredigering är ett krav. För att söka tjänsten krävs arbetsprover i After Effects, Illustrator och Photoshop.
 • Mycket goda kunskaper i och dokumenterad erfarenhet av digitalt bildberättande är ett krav.
 • Relevant utbildning i journalistik och/eller bildberättande är ett krav.
 • Erfarenhet av att arbeta på nyhetsredaktion eller i annat journalistiskt sammanhang meriterande.
 • Erfarenhet av att arbeta med webbaserade datavisualiseringsverktyg som Highcharts och/eller Infogram meriterande.
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier meriterande.
 • Goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift, är ett krav.

 Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen.

Om Sveriges Radio  
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften.

Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med omgående tillträde.

Ansökan
Vi arbetar med löpande urval, ansök därför gärna så snart som möjligt dock senast den 21 oktober

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Karin Lindblom, Digitalchef, Ekot, karin.lindblom@sverigesradio.se eller Klas Wolf-Watz, Publiceringschef Ekot, klas.wolf-watz@sverigesradio.se Båda nås också via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, tel. 08-784 28 84 jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Håkan Widman, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".